Zi decisivă pentru candidatul şi primarul Ciocea

de LM 0

ciocea

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, află astăzi dacă mai rămâne primar şi în cursa pentru un mandat de senator de Gorj. Edilul are proces la Înalta Curte de Casaţie, unde se judecă un raport al ANI, privind incompatibilitatea primarului. Ciocea a pierdut la prima instanţă, iar dacă nu va avea câştig de cauză la instanţa supremă, Ion Ciocea va rămâne fără fotoliul de primar şi s-ar putea retrage şi din cursa pentru un post de senator. Este de amintit că magistraţii Curţii de Apel din Craiova au decis că edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate, după ce au respins contestaţia depusă de primar la raportul întocmit de Agenţia Naţională de Integritate.

 

Incompatibil

Instituţia a stabilit că Ciocea s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Bustuchin și calitatea de reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Salubris Gilort SRL, în perioada 30 noiembrie 2010 – 27 septembrie 2013, respectiv calitatea de reprezentant al comunei în AGA a firmei Bustedil Prest SRL, în intervalul 11 iulie 2012 – 30 octombrie 2013.

Dacă va pierde procesul de la instanţa supremă, Ciocea va pierde mandatul de primar şi a declarat că nu mai rămâne în cursa pentru un mandat de senator de Gorj. Cel mai probabil, Ion Ciocea va fi nevoit să îşi găsească un loc de muncă, după ce decizia va rămâne definitivă. Există însă speţe similare la instanţa supremă, în care edililor li s-a dat dreptate, chiar dacă pierduseră la prima instanţă.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul