Weber nu-l vrea pe Călinoiu înapoi în PSD ! „Dacă vine e simplu membru, trebuie să completeze adeziune !”

de LM 0


Weber nu-l vrea pe Călinoiu pe funcție de conducere în PSD Gorj. În plus, zice că fostul șef de la județ trebuie să completeze ADEZIUNE dacă vrea să revină în partid.

Președintele executiv al social-democraților a făcut, luni, noi declarații pe tema unei posibile întoarceri a lui Ion Călinoiu în PSD.

Mihai Weber a comentat că anunțul reprimirii fostului șef de la județ în partid, făcut joia trecută la Radio Infinit de Florin Cârciumaru, „a inflamat organizația social-democrată și o parte din ALDE”.

„Nu este încă în PSD. Trebuie să facă o nouă adeziune. Candidând împotriva PSD ca și independent și-a pierdut calitatea de membru. Nu se pune încă în pericol alianța PSD-ALDE dar trebuie avute anumite discuții. Eu ca președinte executiv trebuie să văd care este părerea membrilor PSD. Vreau să trag o concluzie după ce văd reacția celor care sunt în PSD”, a spus Weber.

Weber îi transmite lui Ion Călinoiu că, dacă vrea să revină în PSD, trebuie să se mulțumească doar cu statutul de simplu membru. Cârciumaru sugera că va primi funcție de vicepreședinte.

„Dacă vrea să se întoarcă, trebuie să se mulțumească și cu asta. Vorbim de un lucru pe care Călinoiu l-a făcut de bună voie, a luptat împotriva partidului, nu poate să revină într-o poziție de conducere. Dacă vrea să se implice și organizația consideră că are nevoie de el, cu mult drag discutăm dar trebuie parcurse etapele. E un subiect sensibil și nu aș vrea să-i dau foarte multă importanță”, a continuat Weber.

Mihai Weber a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor referitoare la vreo decizie luată în PSD Gorj, împotriva lui Ion Călinoiu, după ce fostul șef de la județ a decis să candideze ca independent, în parlamentarele din 2016.

În ciuda acestor declarații, Ion Călinoiu nu crede că Mihai Weber este împotriva revenirii sale în PSD. „A reveni în PSD, înseamnă a mă implica. A fi pesedist, nu poate nimeni să-mi ia calitatea asta. Nu e treaba mea, e procedura lor, dacă îi interesează. Ca să mă implic, e normal, e vorba de o reactivare și mă implic. Dar am fost și sunt pesedist. Nu cred că este împotriva revenirii mele în PSD, poate a fost luat prin surprindere, nu are cum să fie împotriva. PSD-ul este un partid unit și știe ce face. Părerile se adună și va rezulta o decizie. Nu se vor crea tensiuni”, crede Călinoiu.

Distribuie articolul