Weber îl atacă dur pe Călinoiu și e PE FAȚĂ contra revenirii acestuia în PSD Gorj ! „A ales alt drum”

de LM 0


Weber, poziție tranșantă anti-Călinoiu, joi, într-un interviu acordat presei locale. Deputatul i-a transmis fostului șef de la județ să-și facă adeziune dacă vrea să revină în PSD, i-a amintit că a obținut funcții de pe urma partidului și că a luat puține voturi în alegerile parlamentare din 2016. În plus, Mihai Weber le-a recomandat șefilor PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu și Adrian Tudor, să-l ia la municipiu pe Călinoiu dacă-l vor neapărat.

„În momentul de față, Ion Călinoiu NU este membru de partid. A ales alt drum contrar direcției arătate de PSD. Eu nu mă opun dar oricare om care vrea să intre benevol în partid, trebuie să urmeze pașii statutari”, a ținut să puncteze, de la bun început, Mihai Weber.

Deputatul i-a transmis fostului președinte al Consiliului Județean că partidul l-a IERTAT pentru candidatura independentă, de la alegerile parlamentare din 2016, prin faptul că i-a acordat postul de director la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj.

„PSD a fost îngăduitor, iertător de-a lungul timpului iar Călinoiu e cel mai bun exemplu. Dumnealui a fost sprijinit să ocupe o funcție la București după tot ce s-a întâmplat. PSD i-a dăruit anumite lucruri, a fost președinte CJ Gorj și al partidului, apoi am asistat la o iertare a domniei sale”, a mai spus Weber.

Weber a relatat că a sunat la șefii de organizații din județ iar aceștia au cerut vot în organismele de conducere ale PSD, privind revenirea lui Ion Călinoiu. În plus, deputatul le-a recomandat șefilor de la municipiu să-l primească ei pe fostul șef de la județ dacă și-l doresc neapărat.

Deputatul a mai spus că PSD nu-și poate permite „să-i ierte pe toți cei care au criticat partidul”. În plus, Weber a amintit că Ion Călinoiu a luat puține voturi în alegerile parlamentare din 2016.

„Nu vreau să se creeze anumite precedente care la nivel național ar fi extrem de periculoase. Cum ar fi acum să deschidem ușile la toți care au avut un cuvânt de spus contra partidului ? Vă dau un exemplu: Ivan. Știți foarte bine cât de înverșunat este, cum ar fi să-l iertăm și să-i spunem să vină vicepreședinte la organizația centrală ? Nu, nu există excepții, toți membrii trebuie să parcurcă etapele statutare. Statutul spune că și-a pierdut calitatea de membru în momentul în care a candidat ca și independent. Avem și exemplul votului exprimat și la Călinoiu și la Ciocea, din numărul de voturi putem trage concluzia asupra valorii, Călinoiu a avut două mii și ceva de voturi și Ciocea opt mii”, a încheiat Weber.

De Ion Călinoiu n-am dat pentru un punct de vedere. O replică vine, însă, de la Adrian Tudor, președinte executiv al PSD Târgu Jiu.

„Asta e temă de conferință de presă? În loc să discutăm în partid, facem conferințe de presă. Nu-mi permit să comentez atitudinile colegilor de partid, discutăm la partid. De ce facem un caz din revenirea lui Ion Călinoiu când profesorii nu-și iau banii? Avem alte probleme de rezolvat ca lideri ai partidului. Călinoiu a fost invitat la ședința de la municipiu, cred că a fost o decizie bună a președintelui să-l invite, e normal și firesc. La cum îl cunosc eu pe Călinoiu, va munci în acest partid, chiar dacă are funcție sau nu, nu e genul de om să se cramponeze de o funcție. Să mergem la vot în organul de conducere, eu cred că Weber va avea o mare surpriză”, spune viceprimarul Târgu Jiului care pare convins că, dacă se va supune la vot, Comitetul Județean Executiv se va pronunța în favoarea revenirii lui Ion Călinoiu în PSD.

Nicolae Ivăniș, reprezentant al societății civile, președinte al Asociației „Pas cu pas alături de voi”, este de părere că Mihai Weber încearcă să dea o lovitură de imagine opunându-se revenirii lui Ion Călinoiu în partid. Nu crede însă că va reuși pentru că social-democrații sunt obligați să strângă rândurile, în perspectiva alegerilor de anul viitor.

Distribuie articolul