Weber, convins că Ponta și Tăriceanu vor sprijini candidatura lui Dăncilă în turul doi

de LM 0


Weber, convins că Ponta și Tăriceanu vor sprijini candidatura lui Dăncilă, în turul doi al prezidențialelor. ”Sunt convins că se va ajunge la un consens privind o candidatură unică” declară liderul PSD Gorj. Pro România, însă, pare că pune condiția intrării la guvernare. Cel puțin asta dă de înțeles deputatul Alin Văcaru, secretar general. O parte dintre primarii PSD din județ văd cu ochi buni o candidatură a Vioricăi Dăncilă, cred chiar că șefa guvernului are șanse să ajungă la Cotroceni.

Viorica Dăncilă a purtat, luni, discuții cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, pentru a-i convinge s-o susțină în lupta pentru Cotroceni. Ulterior, șefa PSD a declarat că așteaptă răspunsurile PRO România și ALDE până pe 3 august, când are loc congresul social-democraților de stabilire a candidatului.

Mihai Weber, președinte PSD Gorj, este convins că se va ajunge la un consens cu cele două formațiuni politice. Weber explică și de ce PSD nu poate susține un candidat unic din partea ALDE sau Pro România: sunt partide mici, fără șanse de a ajunge în turul doi al prezidențialelor.

În teritoriu, există susținere pentru candidatura Vioricăi Dăncilă, în rândul primarilor PSD. Ion Bârcă, edilul din Turburea, spune că șefa guvernului este apreciată și pentru munca depusă la Bruxelles, în cele 6 luni de președinție a Consiliului Uniunii Europene.

Distribuie articolul