WC-urile din fundul curții, interzise prin lege

de LM 0


WC-urile din fundul curții, interzise prin lege. Gorjenii care refuză branşarea la canalizare, riscă amenzi usturătoare de la Garda de Mediu.

O circulară a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost transmisă către toate primăriile din țară şi atrage atenţia că toţi locuitorii localităţilor, în care există reţea de canalizare, au obligaţia să se racordeze la aceasta, WC-urile din fundul curţii, dar şi fosele septice, fiind interzise.

Primarii trebuie să întocmească liste cu toate persoanele fizice şi juridice care au acces la sistemul de canalizare, dar încă nu s-au branşat la acesta. Listele vor fi puse la dispoziţia inspectorilor de Mediu, care vor aplica amenzi.

La Primăria Bălești a ajuns adresa trimisă de autoritățile centrale. În localitate există 20 de kilometri de rețea de canalizare, dar numai 150 de branșamente, deci cam 20% dintre beneficiari. Primarul Mădălin Ungureanu va merge din poartă în poartă pentru a-i convinge pe oameni să se racordeze la rețea.

Mădălin Ungureanu are de gând să extindă rețeaua de canalizare în toate satele din comună. Speră ca până de Paște să fie gata lucrările la rețeaua din satul Ceauru, începute în urmă cu 9 ani.

Puțini dintre localnicii din Bălești, însă, își doresc să schimbe toaleta din fundul curții cu o baie modernă. Oamenii spun că sunt costurile prea mari.

Distribuie articolul