Vitamine pentru unghii frumoase și păr sănătos

de LM 0

unghii_0_0

Unghiile frumoase și părul sănătos nu sunt imposibil de obținut dacă aveți o alimentație echilibrată care să vă asigure aportul de vitamine și minerale necesare acestora și în plus le îngrijiți corespunzător.

 

Vitamine esențiale pentru unghii și păr. Cheratina este proteina care intră în structura părului și a unghiilor. Vitaminele au un rol esențial în producerea de cheratină. Lipsa acestor vitamine duce la unghii fragile, unghii decolorate sau unghii cu denivelări.

par

Vitamina A are un rol important în sintetizarea cheratinei în organismul uman. Aceasta ajută și la creșterea unghiilor și părului prevenind uscarea și fragilizarea. Vitamina A se găsește în: morcov, dovleac, papaya, cartof dulce, caise, spanac, ouă și produse lactate.

 

Complexul de vitamine B ajută la prevenirea infecțiilor bacteriene sau fungice ale unghiilor și părului. Unghiile cu denivelări, mătreața și căderea părului sunt semne că aveți deficiențe de vitamine din complexul B în organism. Lipsa vitaminei B12 poate duce la unghii închise la culoare și/sau curbate. Complexul de vitamine B se găsește în: cereale, ardei gras, lapte, brânză, ouă, pește și carne.

 

Vitamina C asigură hidratarea unghiilor și părului. Lipsa acestei vitamine poate duce la unghii uscate și deschise la culoare sau la păr fragil. Sursele de vitamina C sunt: lămâile, lime, roșii, varză, conopidă, broccoli, pătrunjel și sparanghel.

 

Vitamina D ajută la reglarea producției de cheratină. Această vitamină previne exfolierea unghiilor și spicuirea părului întărindu-le. Vitamina D se găsește în: somon, macrou, carne de vită, gălbenuș de ou și brânză.

 

Vitamina E îmbunătățește textura unghiilor și firului de păr. Sursele de vitamina E sunt: cereale, migdale, semințe de floarea soarelui, alune de pădure și arahide.

 

Vitamina K ajută la prevenirea ruperii și exfolierii unghiilor. Această vitamină se găsește în: legume cu frunze verzi, sfecla roșie, prune, castraveți și mazăre. În afară de vitamine, unghiile și părul au nevoie de aminoacizi și de minerale precum: fier, zinc și calciu.

 

 

Distribuie articolul