Viorica Dăncilă: Vom renunţa la formularul 600

de LM 0

Viorica Dăncilă a anunţat în plenul Parlamentului că săptămâna aceasta Executivul va renunţa la formularul 600.

Viorica Dăncilă, prim ministrul desemnat, a declarat în plenul Parlamentului că în această săptămână se va renunţa la formularul 600. Viitorul şef al Executivului a precizat că nu va introduce nicio taxă nouă în România.

„O spun foarte clar. Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă. Scopul meu e de a usura viaţa economică. Chiar de săptămâna aceasta vom renunţa la formularul 600 şi ulterior la aproape celelalte. Un singur formular pe an e propunerea noastră începând cu 2019”.

De asemenea, obiectiul premierului desemnat este ca în următorii doi ani România să ajungă în prima jumătatea a clasamentului celor mai puternice economii din UE.  „Am în vedere 3 direcţii. Creşterea investiţiilor pentru infrastructură, reformarea administraţiei, reducerea birocraţiei. Am marele avantaj de a nu pleca de la zero, după guvernarea tehnocrată”.

 

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit luni după-amiază pentru votul privind Cabinetul Dăncilă. La şedinţă sunt 352 de parlamentari prezenţi. Pentru învestirea guvernului sunt necesare 233 de voturi favorabile. PSD şi ALDE au împreună 243 de senatori şi deputaţi. De asemenea, UDMR a anunţat prin vocea preşedintelui Kelemen Hunor că va acorda vot de încredere Guvernului Dăncilă. La astfel de voturi, deşi sunt considerate secrete, de fiecare dată social-democraţii au parlamentari care stau lângă urne, iar colegii le arată bilele când le introduc în urne, pentru a fi siguri că decizia partidului este respectată şi că nimeni nu trădează.

 

Distribuie articolul