Viitor sumbru pentru Pandurii

de LM 0

Fotbal, Liga 1 / Viitorul-Pandurii 3-0 (2-0)

  • Gorjenii au cedat fără drept de apel la Constanţa

 

Foarte slab. Aşa au jucat elevii lui Flavius Stoican. Determinarea sau ambiţia nu sunt de ajuns pentru a face faţă Ligii 1. Pandurii nu a putut să facă un meci acceptabil la Ovidiu, acolo unde liderul la zi al Ligii 1, Viitorul, s-a impus fără prea mari emoţii. Mai omogeni, dar mai ales mai fotbalişti, cei de la Viitorul s-au impus în mod clar, au luat punctele şi le-au arătat pandurilor că sunt departe de ei. Diferenţa este mare între ei şi noi. Viitorul se bate pentru titlu, iar noi pentru evitarea retrogradării. Meci important vor avea gorjenii duminică la Severin contra Concordiei Chiajna, atunci vor conta cu adevărat punctele.

Rămâne meciul cu Viitorul, o impresie urâtă lăsată de jucătorii pandurilor care nu au contat absolut deloc. Greu să te salvezi cu asemenea jucători, greu fără un om de fotbal în conducere. Poate în minutul 94 se trezeşte şi Marin Golea şi îşi calcă pe inimă şi se dă la o parte pentru a-i face loc profesionistului Eugen Pîrvulescu! Sezonul mai poate fi salvat dacă aduci profesionişti în echipă, iar Pîrvulescu poate salva Pandurii.

 

Mai buni ca noi

Chiar dacă Flavius Stoican i-a tot încurajat pe jucători şi le-a repetat că nu e diferenţă mare între ei şi adversari, lucrurile nu stau chiar aşa. Pandurii şi-a arătat limitele cu Viitorul, aceşti jucători adunaţi din toate zările nefiind chiar puşi la punct atât din punct de vedere fizic, cât şi tehnico-tactic. Multe lacune,  dar şi multe dureri de cap pentru Flavius Stoican. La o adică nu prea e diferenţă între Pandurii de acum şi cei din toamnă, cei care protestau, făceau greve şi tratau fotbalul pe vârfuri.

Revenind la meciul cu Viitorul, gorjenii au scăpat de un prim gol în primele minute, atunci când unul din asistenţi a ridicat fanionul şi a anulat eronat golul constănţenilor. Dar, era o chestiune de timp până la gol. Şi a picat în minutul 31, atunci când Iancu a marcat după ce mingea a lovit bara, iar fundaşii gorjenilor au rămas stană de piatră şi nu au avut reacţie. Pe atac, gorjenii au avut în prima parte vreo două tresăriri, însă Surugiu nu este marcator, aşa că este risipitor. Dacă era bun nu l-ar fi cedat CSU atât de uşor…

În fine, până la pauză a picat şi golul doi dintr-un penalti după un henţ în careu al lui Negoiţă, un fundaş central transformat în fundaş dreapta, însă fără a avea vreo valenţă pe vreuna din cele două faze ale jocului, ofensiv sau defensiv. Chiţu a făcut 2-0 şi a închis meciul încă din minutul 37.

 

N-au mai forţat, dar tot au marcat

La pauză, Stoican l-a schimbat pe Negoiţă, cel care jucase modest atât în prima parte a meciului de la Constanţa, cât şi cu CSM Poli Iaşi, şi l-a introdus pe Samson. Debut negru pentru africanul pandurilor. După nici două minute după ce a intrat pe teren, Samson i-a tras un cot în piept unui adversar şi s-a ales cu galben.

Viitorul nu a mai apăsat pedala de acceleraţie, a jucat fără a se întrebuinţa serios, însă cu toate astea gazdele puteau să mai marcheze, însă mingea s-a dus în bară dintr-o deviere a lui Florin Ilie. Şi nu a fost tot. Chiţu a scăpat cu Stanca, a încercat să-l dribleze, nu a prea reuşit, a întors mingea la casap, însă acesta a tras cu latul şi i-a oferit şansa lui Stanca să reţină.

Crezându-se fotbalist, Surugiu a pierdut mingea la centrul terenului, colegii lui au rămas inerţi, Ene şi Samson nu au putut să-l oprească pe Florinel Coman, jucător care a şi marcat pentru 3-0. Scor corect, de neprezentare. Poate învaţă şi Surugiu ce înseamnă să marchezi, să tragi la poartă, nu să pasezi portarului advers.

S-a terminat 3-0, un scor blând după ce s-a jucat, însă o umilinţă care poate îi va trezi pe jucători pentru meciul următor.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul