Vicele Florescu, vacanţă în oraşul lui Gaudi

de LM 0

13770253_318414948546278_1348802997635137441_n

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, a plecat cu familia în concediu în Spania, în capitala Cataloniei. Social-democratul nu a ales o destinaţie prea îndepărtată, preferând să-şi ducă soţia şi fiica în Barcelona, oraşul celebrului arhitect Gaudi.

Plimbându-te prin Barcelona, mergi de fapt pe urmele glorioasei sale istorii. Aşa se face că şi familia Florescu a luat la pas cele mai importante obiective din mirificul oraş catalan.

Iubitor al sportului rege, Florescu a oprit şi la stadionul Nou Camp, al echipei FC Barcelona, la care evoluează cel mai bun jucător al lumii, Lionel Messi. „Nou Camp, stadionul marilor legende ale fotbalului catalan. Au rămas în istoria locală Gică Hagi și Gică Popescu”, spune Florescu, fotografiindu-se lângă „templul” fotbalului. „Stadionul Olimpic din Barcelona. În 1992, la Jocurile Olimpice, aici, Alina Astafei obținea argintul la săritura în înălțime şi puncta pentru delegația României”, a punctat apoi vicele CJ Gorj. A vizitat apoi grandioasa catedrală „Sagrada Familia”, una dintre cele mai impresionante biserici din lume și cel mai vizitat obiectiv din Barcelona. Capodopera lui Gaudi se află încă în construcție, deși proiectul a fost inițiat în 1882, și va fi terminată în anul 2026, când se împlinesc 100 de ani de la moartea celebrului arhitect catalan.

(M.T.)

Distribuie articolul