Vână, incompatibilă cât a fost viceprimar. Picui îi ia locul în CL Târgu Jiu

de LM 0


PSD Târgu Jiu va avea un nou reprezentant în Consiliul Local după ce Iulia Vână a fost găsită incompatibilă și trebuie să părăsească funcția. În locul său va veni Alexandru Picui, și el fost membru al Consiliului Local în anii trecuți.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis prin sentință definitivă, la sfârșitul săptămânii trecute, că Iulia Vână a fost incompatibilă în perioada 2012 – 2015, când a fost viceprimar al municipiului, dar și membru în Consiliul de Administrație al unor licee din oraș.

Legea îi interzicea fostei viceprimărițe să fie și în consiliile de administrație, lucru sesizat ulterior de inspectorii de integritate. Vână a contestat raportul la Curtea de Apel Craiova, dar a pierdut procesul, iar acum sentința a fost validată de instanța supremă.

În baza acestei decizii, Iulia Vână trebuie să demisioneze din Consiliul Local Târgu Jiu, locul său urmând să fie ocupat de următorul candidat de pe lista cu care PSD s-a prezentat în alegerile din 2016, respectiv Alexandru Picui.

Distribuie articolul