Valoarea lor! Comisiile din care fac parte parlamentarii de Gorj

de LM 0

Cei şapte parlamentari de Gorj au fost incluşi în diferite comisii de lucru de la Camera Deputaţilor şi de la Senat. Dacă unii au avut parte chiar de o responsabilitate mărită şi au primit preşedinţia comisiilor din care fac parte, alţii abia au prins un loc într-o comisie de specialitate în care să îşi desfăşoare activitatea. Oricum, nu aveau cum să rămână în afara jocului, fiind obligatoriu să facă parte măcar dintr-o comisie.

 

Unde prestează deputaţii?

Fostul premier, deputatul Victor Ponta face parte din Comisia pentru politică externă şi Comisia pentru afaceri europene, unde a fost desemnat preşedinte. Şefa femeilor din PSD Gorj, Elvira Şarapatin, face parte din două comisii permanente: Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale şi Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii. De asemenea, deputatul PSD, Alin Văcaru, este membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi din Comisia pentru afaceri europene. De asemenea, pesedistul Mihai Weber este din această săptămână vicepreşedinte la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

 

Ce fac senatorii?

Senatorii de Gorj o duc cel mai bine, având în vedere că au primit şi funcţii în comisiile din care fac parte. Astfel, liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, este membru în Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului, unde îndeplineşte şi funcţia de preşedinte. Totodată, senatorul ALDE, Scarlat Iriza, este vicepreşedinte la Comisia pentru transporturi şi energie.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul