Vâlceanu: „Olguța parcă-i Ana Pauker. N-am mai văzut atâta lipsă de bun simț!”

de LM 0


Deputatul Vâlceanu o acuză de lipsă de bun simț pe Olguța Vasilescu pentru că i-a făcut „hoți” pe patronii români.

„Mi se pare că o văd pe Ana Pauker când mă uit la Olguța. Foarte mult timp, etalonul în tupeu și minciună a fost Victor Ponta, urmat de Liviu Dragnea, însă Olguța Vasilescu îi bate pe toți lejer”, a comentat liderul PNL Gorj, joi, într-o conferință de presă.

Reacția a venit după ce ministrul Muncii a spus că patronii îi fură pe angajați dacă acestora li s-au diminuat salariile, după mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat. „În mediul privat s-au întâmplat două lucruri, în primul rând salariații part-time au avut de pierdut, la fel ca și cei de la stat, dar mai mult, s-a întâmplat și un lucru bun, patronii cu salariați part time au fost de acord să le facă la salariați pe 8 ore astfel încât ei, salariații, să nu piardă la salariu. Ori în condițiile astea să vină un ministru și să spună că patronii își fură angajații mi se pare revoltător. Așa ceva nu se întâmplă niciunde în lume și acesta mi se pare un motiv foarte grav pentru care ministrul trebuie să plece. Patronii aceștia, fie că au 2, 102 sau 1002 angajați, oamenii aceștia se chinuie să dea salariile. Trebuie să existe o reacție din partea opiniei publice, nu se poate să declari așa ceva”, a adăugat Vâlceanu.

Guvernul a promis o ordonanță de guvern care să corecteze aberațiile referitoare la contractele part-time, în sistemul public. Dan Vâlceanu spune că actul normativ nu va rezolva nimic, din contră, va crea o discriminare între angajații de la stat și cei din mediul privat.

Liderul PNL Gorj a mai comentat că ministrul Muncii ar trebui să plătească pentru bulibășeala salarială, dar nu numai cu funcția ci și cu bani din propriul buzunar.

Distribuie articolul