Văcaru: „NU votăm moțiunea PNL. Orban nu e mai bun ca Tudose”

de LM 0


Parlamentarii grupați în jurul lui Ponta NU vor vota moțiunea de cenzură pe care PNL vrea s-o introducă după modificarea Codului Fiscal. „Sperăm ca, până la 1 ianuarie, să convingem guvernul să-și retragă ordonanța. Nu votăm moțiunea pentru că nu credem că Orban este mai bun ca Tudose” a declarat, vineri, Alin Văcaru, secretar general Pro România. Deputatul a comentat că românii vor avea de suferit, în urma revoluției fiscale a guvernului PSD-ALDE.

„Eu, unul, vă spun că toată lumea va avea de pierdut, inclusiv bugetarii, nu va fi acea creștere de 20 și ceva la sută care se anunța în 2018, va fi mult mai mică pentru că trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat va duce la diminuări de salarii. Nu are cum să fie cum spun specialiștii de la PSD. Dacă ai puține cunoștiințe de matematică, îți dai seama foarte bine că se vor pierde bani cu acest transfer. Nu poți să obligi angajatorul să-i dea angajatului acei bani pe care-i face, în mediul privat. Iar în sectorul bugetar nu va mai fi acea creștere de 25% anunțată pentru 2018, ci una de 3-4%. Ei nu pierd bani, dar nu vor avea creștere. Noi nu suntem de acord și sperăm ca până la 1 ianuarie să convingem Guvernul Tudose că nu este benefică această ordonanță și s-o retragă”, a spus Văcaru care nu este de acord însă nici cu varinta scoasă la înaintare de PNL. „Nu vrem să votăm moțiunea celor de la PNL pentru că Orban un este mai bun ca Tudose, vrem să-i convingem pe cei de la PSD să lase codul fiscal așa cum a fost și până acum. Acel cod fiscal în perioada 2012-2015 a fost unul foarte bun și pentru mediul de afaceri, pentru toată lumea a fost și creștere economică și nu văd de ce să vină un alt Guvern și ești supărat pe o anumită persoană să strici ceva doar că nu suporți acea persoană care a implementat acel cod fiscal”, a încheiat Văcaru.

Văcaru a mai spus că foarte mulți primari i s-au plâns că au ajuns în imposibilitatea de a plăti lefurile funcționarilor, după ce, de la 1 iulie, au aplicat Legea Salarizării Unitare.

Alin Văcaru recunoaște că se poate lăuda cu un singur lucru, acum, când face un an de la obținerea mandatului de deputat: trecerea la Pro România. Parlamentarul crede că noua formațiune poate ajunge cea de-a treia din țară, după PSD și PNL. Este încurajat și de rezultatul obținut în alegerile parțiale de la Deva.

Distribuie articolul