Unic în Gorj! Studio foto, dotat cu aparatură de mii de euro

de LM 0

studio-(2)

Concept unic în Gorj. Un tânăr fotograf de doar 25 de ani din Târgu-Jiu pune bazele unui studio foto profesional în orașul lui Brâncuși. Artistul fotograf Florin Rotaru, căci despre el este vorba, este pasionat de tot ce înseamnă fotografie încă din școala generală. Iar acum duce arta imaginii la un alt nivel. După ce și-a format un nume în domeniu, activând deja ca fotograf de ani buni, acum Florin își deschide propriul studio foto. Promite să fie „ceva mai mult decât vă imaginați”, mai ales că are foarte multe idei pe care vrea să le pună în practică.

studio-(1)

Expoziții peste hotare

Pentru Florin Rotaru, pasiunea pentru fotografie a început încă din clasa a VIII-a. „Cu fotografia am luat contact într-o excursie alături de bunica mea, cu Clubul Pensionarilor. Acolo, domnul Aurel Dumitrescu mi-a pus pentru prima oară un aparat foto în mână, cu film. L-am folosit pe tot, iar bunica mea a plătit să fie developat. Apoi domnul Aurel i-a spus bunicii că am ceva talent și de atunci mi-a luat câte un film pentru fiecare excursie”, își începe Florin povestea. De atunci și până la a face o expoziție a fost însă mult de muncă. „În clasa a XI-a am reușit să fac o expoziție foto în liceul meu. 40 de tablouri înrămate prin forțe proprii, pentru că nu am găsit sponsori. Expoziția a fost alături de o colegă, Andreea Medar. O artistă unică în viața mea cu care am reușit să adunăm o mână de oameni pentru a ajuta copiii nevăzători. Expoziția de fotografie a ajuns apoi în Colegiul Național «Spiru Haret». Cea de-a treia locație a fost Școala Economică din Niș, Serbia”, a mai spus artistul fotograf.

studio-(3)

De la pasiune, la profesie

După ce un an a urmat cursurile facultății de Jurnalism din Timișoara, Florin și-a dat seama că nu face ce îi place și s-a mutat la București, unde a dat admitere la Fotojurnalism în cadrul Universităţii Hyperion, coordonat de Vlad Leu. Acum este masterand în ultimul an la dramaturgie cinematografică. În timpul facultății, a realizat că „eu ca individ fotograf sunt anonim. Nu aveam o identitate. Împreună cu prietena mea și un verișor am hotărât că RStudio va fi numele unui brand ce are drept scop promovarea serviciilor profesionale legate de imagine”, a completat Florin Rotaru.

 

Binar – concept unic în Gorj

Acum, artistul fotograf va da drumul unui studio foto unic în Târgu-Jiu, în acest moment lucrând la amenajarea lui. Studioul foto va avea 70 de metri pătrați, este amplasat în zona CAM, strada Izlaz, și va fi dotat cu aparatură profesională ce poate satisface orice idee şi concept fotografic. „Locația e unică, vom putea realiza diferite tipuri de fotografii, putem trece foarte ușor de la o ședință foto elegantă pe fundal de studio la ceva urban, industrial. Ideea proiectului îmi aparține în totalitate, este Binar by RStudio. Și de muzică se vor ocupa băieții de la SoundVibes și Dj Dumyx. Un alt bun prieten, fotograf și el, Daniel Pădure, o să aibă sediul tot la studioul foto”, a spus Florin Rotaru.

Iar noutățile nu se opresc aici. „Îmi doresc să produc o emisiune tv. Pe care să o dau la o televiziune, sunt în niște discuții cu câteva. Ceva ieșit din comun va fi decorul, este într-un stil modern, cu europaleti, va fi un pupitru de DJ, masă de machiaj profesională”, a încheiat artistul.

Deschiderea oficială a studioului foto va fi pe 2 aprilie. Alături de fotograf vor fi prezenți renumiți DJ din țară, fotografi, dar și familia.

ALINA IONESCU

Distribuie articolul