Ungaria finanțează echipe de fotbal din România!

de LM 0


În timp ce în România discursul antieuropean crește pe fondul unor stimulente rusești, dar și din cauza relațiilor guvernamentale București – Bruxelles, din ce în ce mai turbulente, apar informații și mai grave.

Gazeta Sporturilor publică un material în care arată cu regimul Viktor Orban finanțează cu banii Guvernului Ungariei două echipe de fotbal maghiare din Transilvania.

Gazeta Sporturilor a făcut o solicitare, prin intermediul mail-ului, în care a întrebat guvernul maghiar dacă susţine financiar vreo echipă de fotbal care activează pe teritoriul României.

Cabinetul Orban a fost extrem de prompt şi a oferit un răspuns după numai cinci zile. Răspunsul guvernului Ungariei, prin Ministerul Resurselor Umane, la solicitarea Gazetei Sporturilor.

„Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe. Resursele au fost primite în mod corespunzător, iar auditul conturilor transmise până în prezent este în curs de desfăşurare”, este răspunsul Guvernului Ungariei.

Aşadar, aproape 6,5 milioane de euro au ajuns la cele două cluburi, care reprezintă două oraşe din două judeţe în care populaţia este preponderent formată din etnici maghiari. (antena3.ro)

Distribuie articolul