Un târgujian ocupă o poziție cheie în Guvernul Cioloș

de LM 0

badescu3

Târgujianul Cristian Marius Bădescu ocupă de puțin timp funcția de secretar de stat pentru Afaceri Europene. Conform biografiei de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, Bădescu este diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din anul 1999, iar anterior a activat ca expert parlamentar în cadrul Camerei Deputaților a României.

 

CV bogat

Între anii 1999 și 2001, a fost diplomat în Centrala Ministerului Român al Afacerilor Externe. În perioada 2001-2005, și-a desfășurat activitatea în cadrul Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Națiunilor Unite de la Geneva și organizațiile internaționale, fiind responsabil de problematica migrației și refugiaților. În intervalul 2005-2009, a fost Director al Departamentului pentru Politici UE din Ministerul Afacerilor Externe, co-prezidând comitetul de coordonare a pozițiilor României în domeniul Politicilor sectoriale ale Uniunii Europene. În perioada 2010-2016, a ocupat poziția de Reprezentant Permanent Adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană, reprezentant COREPER I.

Cristian Marius Bădescu este absolvent al Universității Politehnice din București, Facultatea de Mecanică Fină, promoţia 1993. A obținut titlul de Master în Studii Administrative la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, în 1996, și, în 1998, de Master în Relații Internaționale al Institutului European de Înalte Studii Internaționale al Centrului Internațional de Formare Europeană  din Nisa. De asemenea, este absolvent, în 2008, al programului de Studii de Securitate al George Marshall College of International and Security Studies de la Garmisch, Germania.

 

A absolvit Liceul nr. 5

Ceea ce nu menționează Cristian Marius Bădescu în biografia sa este faptul că a absolvit Liceul nr.5 Mașini Unelte din Târgu-Jiu, la o clasă de vârf din cadrul școlii, înființată special de directorul de atunci al unității, Cornel Andrițoiu. Este vorba de o clasă cu profil matematică-informatică și, în același timp, de mecanică fină. Bădescu a fost, alături de Octavian Andrițoiu, fiul directorului școlii, cel mai bun din clasă la învățătură.

 

Fiul unui fost director din Consiliul Județean

Proaspătul secretar de stat este fiul lui Nicolae Bădescu, fostul director al Serviciului urbanism din cadrul Consiliului Județean Gorj, care s-a pensionat de mai mulți ani.

Conform declarației de avere, Cristian Marius Bădescu deține un apartament în București și un altul în Târgu-Jiu, precum și o casă de vacanță în Rânca, ultimele două bunuri fiind primite prin donație. Secretarul de stat mai are trei autoturisme: Audi A4, din anul 2011, Jaguar, din anul 2003, și Toyota Corolla. Familia Bădescu mai are în conturi suma de 35.000 de euro, dar și datorii de peste 400.000 de lei.

ALIN PETRE

Distribuie articolul