Un șef din minerit, posibil candidat la Primăria Motru în 2020, a venit în conferință de presă pe teme politice

de LM 0


Prezență mai puțin obișnuită, marți, în conferința de presă a PSD Gorj. Un șef din minerit a venit în fața jurnaliștilor, este vorba despre directorul Carierei Roșiuța, Constantin David.

Întrebat dacă a cerut acceptul managerului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, pentru a participa la o conferință politică, David a răspuns că da.

„Boza știe, am discutat despre această situație. A dat undă verde să vorbesc despre problemele CEO. Totul se învârte în jurul CEO, dacă nu vom avea sprijin din toate părțile, ne vom da seama că este prea târziu”, a spus David.

Prezența lui David la conferința de presă a PSD Gorj vine la scurt timp după ce, în presa locală, s-a vehiculat că va fi candidatul la Primăria Motru, în 2020.La Radio Infinit, șeful Carierei Roșiuța n-a vrut să facă prea multe comentarii pe această temă, precizând că urmează să fie făcut sondaj. Același lucru a spus și-n conferința de presă.

„Doresc să dezmint informația apărută conform căreia voi candida la Primăria Motru. Doresc ca acest subiect de cancan să nu mai fie discutat despre mine, niciodată nu mi-am propus această candidatură. Sunt în PSD Motru, particip la toate evenimentele din zonă, este prematur să vorbim despre o candidatură a mea, nu mi-am propus asta. Mă concentrez pe activitatea mea de producție, sunt la Roșiuța, am fost la Lupoaia. Nu neg că voi printre cei care vor fi într-un sondaj de opinie iar cel care va sta cel mai bine în sondaj va fi propus să candideze”, a mai spus David.

Constantin David a vorbit și despre problemele cu care se confruntă Cariera Roșiuța. Cele mai stringente sunt legate de exproprieri și de mediu. Multe fronturi de lucru sunt blocate.

„Dacă nu vom fi ajutați, carierele vor muri! Trebuie implicare din partea tuturor factorilor de decizie de la nivelul Gorjului”, a avertizat șeful din minerit.

Salariați de la Cariera Roșiuța și-au exprimat, zilele acestea, nemulțumirea intrând în grevă japoneză, după ce sporurile de pericol și carieră le-au fost reduse prin noul CCM.

Constantin David zice că, deși procentele au scăzut, minerii primesc, acum, mai mulți bani decât înaintea intrării în vigoare a noului CCM.

Distribuie articolul