Un primar a cerut amânarea începerii anului școlar

de LM 0


Școala din satul Motru Sec, al comunei Padeș, intră în reabilitare abia acum, când noul an de învățământ stă să înceapă. Primarul a solicitat la Inspectorat amânarea începerii școlii dar a fost refuzat.

Clădirea arată rău. De acum 50 de ani, când a fost construită, nu s-au făcut reabilitări. Acoperișul stă să cadă, pereții sunt decojiți, iar băncile elevilor rupte. Primarul liberal Serafim Antonie a sperat că va primi finanțare pe PNDL pentru modernizarea școlii, dar banii n-au venit. Edilul dă asigurări că lucrările care încep mâine și vor continua și după data de 15 septembrie, nu-i vor afecta pe elevi. „Se va lucra doar pe o parte a școlii și va fi îngrădit, va fi izolat. Vedeți și voi că este un pericol pentru copii, cad țigle de pe acoperiș. A fost prinsă și această școală alături de altele în programul PNDL dar nu s-a aprobat, ne-a venit lista cu școlile aprobate, am văzut că aceasta nu e, am introdus-o pe lista de investiții pe buget local, a trebuit să facem o rectificare, până s-a aprobat la Finanțele Publice rectificarea, după care a urmat procedura de achiziție dar care a durat și ea o lună și ceva. Nu poți să te apuci de o lucrare, gata de mâine de apuci, că nu ai documente. Norocul a fost că am avut proiectul de anul trecut și noroc că a fost acest program că noi nu aveam atâția bani. Eu am vrut s-o fac pe toată dar un am reușit decât acoperișul și izolația termică”, spune Antonie.

A fost refuzat când a cerut amânarea anului școlar

Primarul Serafim a cerut ca școala să înceapă mai târziu la Motru Sec dar a fost refuzat de șeful ISJ Gorj, Ion Ișfan. Constructorul i-a promis că se va lucra după ora 14.00 când se vor termina cursurile. „Am solicitat amânarea dar nu se poate, nici măcar cu o zi. Am discutat telefonic cu domnul inspector șef și nu se poate. Am ajuns la înțelegerea cu constructorul în cazul în care nu termină lucrările la acoperiș să lucrăm după ora 14, după terminarea orelor de curs. Vor lucra zi lumină, măresc personalul, eu sper ca luni acoperișul să fie finalizat. Am alocat 1,3 miliarde, proiectul a fost de 2,1 miliarde, bani vechi, s-au înscris 4 firme, și a scăzut prețul. Prin PNDL am solicitat mai mult, să facem toată școala, nu mă așteptam să fie respins proiectul, voiam să ne lase măcar școala asta și pe celelalte puteam să le mai amân”, mai spune primarul în funcție.

Distribuie articolul