Un nou scandal la Târgu Jiu! Busturile soților Tătărescu, date jos și duse la Vladimir

de LM 0


Un nou scandal la Târgu-Jiu , după ce busturile Arethiei și-al lui Gheorghe Tătărescu au fost luate, miercuri, de pe socluri pentru a fi duse la Casa Memorială ”Tudor Vladimirescu”, din comuna Vladimir.

Primarul Marcel Romanescu nici nu a fost informat. Busturile aparțin Consiliului Județean iar dispoziția a venit, acum o săptămână, de la Ministerul Culturii.

Viceprimarul Adrian Tudor a explicat, astăzi, că bustul Arethiei Tătărescu nu avea avizul Comisiei Naționale de Monumente de For Public.

Tudor este nemulțumit că primarul Romanescu l-a acuzat că a dat busturile jos din cauza unui conflict mai vechi cu sculptorul Paul Popescu. În presa locală, a și apărut informația că viceprimarul s-ar fi supărat după ce Popescu a declarat, într-un ziar național, că operele lui Brâncuși nu sunt întreținute corespunzător.

Adrian Tudor spune că primarul Marcel Romanescu a fost cel care i-a repartizat adresa venită de la Ministerul Culturii.

Viceprimarul Tudor vrea să propună, în consiliul local, construirea unui monument în cinstea familiei Tătărescu.

Primarul Marcel Romanescu a reafirmat astăzi, că relația dintre viceprimarul Adrian Tudor și sculptorul Paul Popescu, autorul busturilor, nu este cordială. Edilul s-a întrebat de ce n-au fost obținute avizele de la Ministerul Culturii, înainte de amplasarea busturilor.

Romanescu este deranjat că s-a creat un adevărat scandal la Târgu-Jiu pe acest subiect.

Distribuie articolul