Un nou protest la Tismana. Părinții celor 6 elevi de clasa a IV-a care n-au vrut să-și mute copiii s-au adunat din nou în fața primăriei

de LM 0


Părinții celor 6 elevi de clasa a IV-a care n-au vrut să-și mute copiii de la școala din Celei la cea din Tismana, s-au adunat, joi, din nou în fața primăriei din localitate.

Consiliul de administrație al unității de învățământ din Celei a decis ca toți cei 13 elevi de clasa a IV-a să fie mutați la școala din Tismana. Familiile a 7 dintre ei s-au conformat, restul s-a împotrivit deciziei.

Cei 6 copii rămași la Celei n-au fost trecuți în cataloage, n-au primit manuale și n-au făcut nicio oră de curs, în această săptămână. Funcționarii primărie au mers, miercuri, la familiile respective pentru a verifica unde sunt copiii care n-au ajuns la școala din Tismana.

Părinții sunt, însă, supărați și nu vor în ruptul capului să-i mute de la Celei.

Primarul Marian Slivilescu a explicat că reînființarea clasei a IV-a, la școala din Celei, necesită o decizie a consiliului de administrație al unității și aprobarea Inspectoratului Școlar.

În privința controalelor la domiciliul părinților, edilul zice că astfel de verificări se fac periodic și că profesorii de la școala din Tismana au fost îngrijorați când au văzut că cei 6 copii de la Celei nu vin la ore.

Distribuie articolul