Un nou club care să toace bani publici?

de LM 0

sport-2

  • Unul dintre oamenii care a fost în conducerea Energiei este în spatele unui proiect nou, un club de baschet susţinut din bani publici

 

Dan Cumpănaşu a fost şef la Energia. A fost pus acolo de Laurenţiu Ciurel şi menţinut în funcţie de acelaşi om, însă fără a se spune vreodată şi motivele care au stat la baza acestei decizii. În fine, Cumpănaşu a fost menţinut la Energia până în această vară, când întreg clubul şi-a pus lacătul înfundat în datorii. Aceste datorii nu au fost făcute de fanii echipelor, cei care veneau la sală, ci au fost făcute de Alin Bădescu şi Dan Cumpănaşu, cu acceptul finanţatorilor. Cert este că CS Energia a murit şi pe nimeni nu interesează. Acum, după ce şi-au pierdut jucăria, unii încearcă prin diverse metode să revină în prim plan, la butoane. Iar Cumpănaşu s-a gândit că i-ar sta bine să fie ceva, fie doar sfătuitor la o nouă echipă de baschet. Astfel, alături de fostul jucător al Energiei, Alex Gliga, au decis să facă o echipă pe care să o înscrie în Liga a 2-a.

Isteţ din fire, Cumpănaşu a început să se zbată şi să dea târcoale foştilor membri asociaţi de la Energia. Mai exact, recent, Cumpănaşu l-a abordat pe Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean, căruia a încercat să-i umple capul cu diverse motive legate de susţinerea baschetului în Gorj. Cumpănaşu doreşte ca acei bani care erau daţi de Consiliul Judeţean la Energia să meargă la clubul pe care îl formează în aceste zile Alexandru Gliga. Dar de ce să nu meargă banii la noua echipă de handbal de la UCB? În fine, construcţia unui nou club este de apreciat, însă până ce vor ieşi toate actele, e greu de crezut că Federaţia Română de Baschet va aştepta ca acest club ce se va forma nou să se afilieze şi astfel să participe în eşalonul doi. Timpul a cam expirat pentru a fi înscrisă echipa în campionat, aşa că nici la banii publici nu ar mai trebui umblat…

Totuşi, greu de explicat de ce acest om care a fost la cârma Energiei nu a apelat la un club sportiv gata format. Îl deţine Marius Vlaicu, un om de baschet peste Cumpănaşu. Însă, de ce să mai implici şi alţi oameni când poţi fi doar tu la butoane?

 

Vlaicu şi-a oferit sprijinul

Contactat telefonic, Marius Vlaicu, şeful Asociaţiei Judeţene de Baschet Gorj, susţine că a venit cu propunerea către membrii fondatori ai Energiei, autorităţile locale şi judeţene să facă ceva pentru salvarea sportului în Gorj. „În calitate de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Baschet am făcut două adrese, una la Consiliul Judeţean şi alta la Primăria Târgu-Jiu, în care am solicitat în numele iubitorilor de baschet găsirea de soluţii privind finanţarea unei echipe de Liga a 2-a. Am propus şi trei variante. Prima: puneam la dispoziţie acest club, BC Târgu-Jiu care este afiliat la Federaţia de Baschet şi nu mai erau costuri de afiliere. A doua variantă: să încercăm să afiliem secţia de baschet a Clubului Universitar Brâncuşi. A treia variantă: înfiinţarea unui Club Sportiv Municipal sub coordonarea Primăriei Târgu-Jiu, ţinând cont că şapte echipe din Liga Naţională de baschet sunt finanţate de administraţiile publice locale şi judeţene”, a declarat Marius Vlaicu.

Aşadar, Vlaicu a oferit clubul oficialităţilor, dar fără efectul scontat.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul