Un medic gorjean ia atitudine față de programa școlară mult prea încărcată a copiilor

de LM 0


Un medic gorjean ia atitudine față de programa școlară mult prea încărcată a copiilor.

Mihaela Pungan, neurolog la o clinică privată, a postat, pe rețelele de socializare, un mesaj emoționant despre fiica sa de clasa a V-a, căreia îi consumă câte 12 ore pe zi școala și rezolvarea temelor.

”Îi este foarte greu să adoarmă, seara. Îmi spune mereu cât de stresantă va fi a doua zi” povestește doctorița care a fost nevoită să-și ducă fata și la un consult psihiatric.

În urma mesajului Mihaelei Pungan, în mediul on-line a fost demarată o campanie de strângere de semnături pentru o petiție intitulată „Vrem copilăria copiilor noștri înapoi”, sute de persoane semnând deja.

Doctorița povestește că fiica sa nu reușește, din cauza programei foarte încărcate, să facă sport ori alte activități care să-i facă plăcere.

Sunt și alți părinți care au fost nevoiți să meargă cu copiii la psihiatru, din cauza stresului generat de școală. Carmen Șerban este una dintre mămicile din Târgu-Jiu al cărei băiat a avut nevoie de consult de specialitate.

Mădălina Negrescu, profesor la Școala ”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, fost inspector școlar general adjunct, crede că se impune o decongestionare a reformei școlare, după modelul occidental.

Distribuie articolul