Un lider sindical susţine că la CEO vor rămâne 5.000 de angajaţi până în 2021!

de Admin 0

Un lider de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia prevede un viitor sumbru pentru companie. Liderul Sindicatului „Lignitul” Oltenia, de la Rovinari, Constantin Creţan, a declarat că dacă disponibilizările de personal vor continua, societatea va ajunge în situaţia de a rămâne cu doar câteva mii de salariaţi. Potrivit lui Creţan, sunt perspective ca termocentralele de la Craiova să fie trecute pe gaze, iar carierele din Motru să fie afectate.

 

Pensionări şi lipsă de tineri

Pe lângă reducerea activităţii unor puncte de lucru, Constantin Creţan mai prevede că prin ieşirile la pensie personalul va continua să scadă, nemaifiind împrospătat cu oameni tineri. „Dacă lucrurile o să meargă pe traiectoria aceasta, până în 2021 o să mai rămânem cu 5.000 de angajaţi, mai ales dacă va rămâne şi acest proiect de strategie energetică”, a spus Constantin Creţan.

Rămâne însă de văzut cu ce vor înlocui guvernanţii termocentralele, pentru că momentan nu există soluţii în afara minelor de cărbune. În iernile grele, energia electrică nu mai poate fi asigurată nici măcar prin importuri.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul