Un bărbat care a violat o fetiță de 5 ani a fost eliberat din închisoare după doar 9 ani. Se consideră nevinovat

de LM 0


Gorjeanul din Polovragi, condamnat la 14 ani de închisoare pentru că ar fi violat o fetiță de 5 ani, a ieșit, marți după-amiază, din închisoare, fiind eliberat condiționat.

Liviu Gheorghe Greuruși a susținut mereu că nu este el vinovatul, ci un unchi de-al său, care l-a rugat să ia faptele asupra sa.

Violul s-a petrecut în mai 2007. Imediat după, Greuruși a plecat la muncă în Grecia, așa cum stabilise cu unchiul său. Doi ani mai târziu, a fost adus în țară și condamnat la închisoare cu executare. În 2010, un test ADN îl excludea de pe lista suspecților. Acum, după ce a ispășit perioada minimă de 9 ani, bărbatul a fost eliberat condiționat.

La ieșirea din Penitenciarul Târgu Jiu, Greuruși s-a declarat hotărât să-și dovedească nevinovăția. „Voi da în judecată, voi cere revizuirea, voi cere probe, dovezi. Mi-a spus că s-a întâlnit cu acea fetiță, a luat-o, și-a bătut joc de ea, apoi s-a trezit din beție și m-am pomenit cu el la Polovragi, îmi săruta mâinile și picioarele, îmi spunea să iau asupra mea totul. Am făcut lucrul acesta. Nu trebuia să fac ce a spus el. El trăiește, dar mi-a distrus viața. Voi pleca în străinătate, să muncesc, să-mi refac viața. Sper să se afle într-o zi adevărul. Sper ca prin purtarea mea de om să dovedesc că nu sunt ceea ce se spune despre mine”, a declarat nonșalant Greuruși la ieșirea din închisoare.

Distribuie articolul