Uluitor! Nu vor bani europeni în Fărcăşeşti

de LM 0

primaria-farcasesti

Primarul comunei Fărcăşeşti, Constantin Drăgoescu, vrea să pornească pe drumul banilor europeni, pentru a dezvolta localitatea. Acest demers este puternic criticat de consilierii PSD care au devenit un fel de „Gică-contra” în Consiliul Local, încercând să facă opoziţie totală, doar din interes politic. Iar asta în condiţiile în care, până acum, în comună nu a ajuns nici măcar un eurocent…

 

Se opun dezvoltării comunei

Disputele politice din Consiliul Local Fărcăşeşti pun piedică investiţiilor din fonduri europene. Ultima şedinţă a fost una tensionată, cei patru consilieri locali ai PSD blocând un studiu de fezabilitate pentru accesarea de fonduri europene în vederea asfaltării a 15 kilometri de drumuri comunale. Fără a aduce argumente solide, susţine primarul Drăgoescu, fostul primar Dănuţ Bălu şi cei trei consilieri PSD s-au opus acestui proiect, la fel cum au făcut şi la ultimele investiţii de interes comunitar, cum ar fi reabilitarea Liceului Tehnologic Roşia Jiu.

farcasesti

„Dacă ei nu au făcut nimic, nu vor să facem nici noi”

Pentru a primi finanţare europeană, proiectele care prevăd activităţi legate de construcţii (drumuri, sisteme de apă potabilă, canalizare etc.) trebuie însoţite de un studiu de fezabilitate. De aceea, studiul privind asfaltarea unor drumuri comunale a fost suspus dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Fărcăşeşti, însă 4 din cei 13 consilieri i s-au opus vehement. Primarul liberal Constantin Drăgoescu crede că iniţiativele sale sunt sabotate de pesedişti doar din interes politic. „Am avut o rectificare de buget pentru aprobarea studiului de fezabilitate în vederea accesării de fonduri europene. Am făcut contract cu o firmă de consultanţă pentru aprobarea strategiei de dezvoltare a comunei Fărcăşeşti, pentru că noi nu aveam aşa ceva. După ce am semnat cu firma de consultanţă din Bucureşti, am şi demarat un proiect pe fonduri europene pentru drumurile comunale. Vrem să punem covor de bitum pe 15 kilometri de drumuri comunale. Firma de consultanţă a făcut măsurătorile, a făcut studiul de fezabilitate, iar pentru asta trebuie să le dăm 500 de milioane de lei vechi. Am făcut rectificare bugetară, am găsit banii care erau prinşi pe buget, însă consilierii PSD s-au opus şi nu au vrut să voteze. Trebuie ştiut că, până acum, la Fărcăşeşti nu s-a demarat niciun proiect pe fonduri europene. Şi dacă nu a fost, ce-au zis, să nu facem nici noi… Dar proiectul a trecut, din 13 consilieri au votat 9. Cei din PSD sunt împotriva mea pentru că eu în două luni de zile am demarat lucrări la Liceul Roşia, l-am reabilitat, am făcut hidroizolaţie, la grădiniţă am băgat centrală, am demarat nişte lucrări cu care ei nu sunt de acord. Dacă ei nu au făcut nimic, nu vor să facem nici noi. Nu au votat nici pentru liceu, nici pentru nimic”, a precizat Drăgoescu.

 

Noi proiecte

Tot cu finanţare europeană, primarul Drăgoescu vrea să ridice o sală de sport în satul Valea cu Apă. „Mai lucrăm cu firma de consultanţă, tot pe fonduri europene, pentru o sală de sport la Valea cu Apă, la Şcoala Generală «Victor Popescu». Iar prin GAL (Grupul de Acţiune Locală), din care facem parte şi noi, vreau să iau o maşină de gunoi, pentru că se acordă fonduri nerambursabile pentru utilaje”, a mai spus Drăgoescu.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul