Ultima săptămână pentru Clubul Pandurii?

de LM 0

Sediul Centrului de copii şi juniori este la un pas să fie vândut, dacă Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu intră în faliment. Este cel mai valoros bun aflat în patrimoniul echipei la care sunt asociate mai multe instituţii publice şi două companii. Este vorba de Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Artego, USMO şi Complexul Energetic Oltenia.

Ultima săptămână pentru Club?

Stoparea finanţării de către Complexul Energetic Oltenia a însenat sfârşitul fotbalului la Târgu Jiu şi nu numai. De asemenea, handbalul şi baschetul la nivel înalt au dispărut. În următoarele zile se va pune problema trimiterii preavizelor pentru cei 83 de angajaţi ai Clubului. Dacă nu va identificată rapid o sursă de finanţare, există riscul ca acest club să intre în faliment, iar clădirea care adăposteşte Centrul de copii şi juniori să fie vândută de ANAF.

Consiliul Judeţean Gorj va continua să finanţeze

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a  anunţat că instituţia pe care o reprezintă va continua să finanţeze actvitatea Centrului de copii şi juniori din cadrul Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Cosmin Popescu a precizat că instituţia va aloca suma de 500.000 de lei pentru Centrul de copii şi juniori, în acest sens fiind aprobată şi o Hotărâre de Consiliu Judeţean. În momentul de faţă, este nevoie de suma de 200.000 de euro pentru plata până pe 21 iunie a unor datorii urgente. În caz contrar instanţa de judecată va pronunţa falimentul Clubului de fotbal retrogradat în liga secundă. În acelaşi timp este aşteptată o nouă şedinţă a asociaţilor clubului pentru a se stabili dacă vor fi trimişi sau nu în preaviz. Este vorba de 83 de angajaţi, inclusiv antrenori şi jucători de la Pandurii II. „Noi am reafirmat şi afirmăm susţinerea pentru susţinerea Centrului de copii şi juniori. Sunt probleme cu nişte datorii care trebuie achitate până pe 21 iunie. Dacă nu se va rezolva acest lucru se poate ajunge la faliment şi la o soluţie în sensul acesta din partea instanţei de judecată”, a menţionat Cosmin Popescu. Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu are datorii de peste 5 milioane de euro.

Distribuie articolul