Trupa The Humans NU s-a calificat în finala Eurovision 2018

de LM 0


Trupa The Humans nu s-a calificat în finala Eurovision 2018. Prestaţia din a doua semifinală, care a avut loc joi seară, nu a convins, din păcate, fanii concursului muzical să voteze România. S-au calificat reprezentanţii Republicii Moldova, trupa DoReDos.

Ţările calificate în finală din a doua semifinală sunt: Serbia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda.

Prima reacţie a trupei The Humans, după ratarea calificării în finala Eurovision 2018 a venit la puţin timp după anunţarea ţărilor calificate din a doua semifinală a concursului. Membrii trupei le-au mulţumit celor care i-au susţinut, dar şi celor care i-au contestat.

“Vă mulțumim din suflet celor care ne-ați susținut! Vă mulțumim cu același suflet și celor care ne-au contestat dar ne-au motivat să fim din ce în ce mai buni! V-am simțit aproape de noi pe tot parcursul competiției și suntem mândri că am avut ocazia să fim încurajați de un popor cu oameni frumoși! Este minunat că și în acest moment primim mesaje atât de frumoase care ne fac să stăm cu capul sus! Noi nu ne oprim aici! Nu vă opriți nici voi și susțineți în continuare artiștii români, în orice situație”, a scris The Humans, pe Facebook.

Reprezentanții României au cântat la Eurovision 2018 în a doua semifinală a competiției. Trupa The Humans a urcat pe scenă pe poziția a doua, după reprezentantul Norvegiei, Alexander Rybak, câștigătorul Eurovision 2009.

Înainte semifinalei de joi seară, membrii trupei erau optimişti şi promiteau că vor da tot ce e mai bun pe scenă.

„Am primit reacții extraordinare după repetiții și numeroase mesaje de încurajare din partea românilor de pretutindeni. Ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns în sufletele lor și ale celorlalți fani Eurovision, emoțiile lor ne-au încărcat cu energie pozitivă și optimism înainte de seara cea mare. Suntem pregătiți 110% și vom da totul pentru România pe scenă”, spuneau reprezentanții noștri înainte de semifinală.

„Este o competiție strânsă, cu mulți artiști valoroși, iar voturile românilor din străinătate vor face diferența pentru a merge mai departe, în Marea Finală”, au subliniat artiștii.

România a participat neîntrerupt la Eurovision din anul 2002 până în anul 2016, când ţara noastră a fost descalificată din cauza datoriilor Televiziunii Române către EBU – organizatoarea evenimentului. România a obţinut cel mai bun rezultate la Eurovision în anii 2005 şi 2010, prin Luminiţa Anghel & Sistem (2005) şi Paul Seling & Ovi (2010). În anii 1995, 1997 şi 1999. România nu a participat la Eurovision, din cauza punctajelor slabe obţinute în anul precedent. Anul trecut, România, prin Ilinca şi Alex Florea, au obţinut locul 7. (libertatea.ro)

Distribuie articolul