Tratamente pentru varice cu ingrediente naturale

de LM 0

varice1

Varicele sunt o problemă comună în care venele mărite apar la suprafaţa pielii, în special pe picioare, din cauza valvelor defectuoase ce nu mai pot regla în mod corect circulaţia sangvină. Această afecţiune duce la dureri, oboseală, stare de anxietate, senzaţie de arsură şi greutate în picioare. Există mai mulţi factori ce contribuie la apariţia varicelor: motive ereditare, un serviciu unde trebuie să se stea mult în picioare, obezitatea, folosirea anticoncepţionalelor, constipaţia, dereglări hormonale ce au loc la pubertate, în timpul sarcinii sau la menopauză. Medicamentele şi tratamentele chirurgicale pot fi foarte costisitoare, dar puteţi încerca şi câteva tratamente naturale, făcute din ingrediente pe care oricine le are în casă:

 

  1. Oţet de mere. Oţetul de mere este un tratament grozav pentru varice. Este un produs natural ce curăţă şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Aplicaţi oţet de mere pe pielea afectată de varice şi masaţi uşor zona. Faceţi acest tratament în fiecare dimineaţă, dar şi seara înainte de culcare. Acest tratament trebuie urmat timp de câteva luni, pentru a reduce varicele. Adăugaţi două linguri de oţet de mere la un pahar cu apă şi amestecaţi bine. Consumaţi acest amestec de două ori pe zi timp de o lună şi veţi observa diferenţa.

 

  1. Piper cayenne. Piperul cayenne este considerat un tratament miraculos pentru venele varicoase. Este o sursă bogată de vitamina C şi bioflavonoids, creşte circulaţia sangvină şi reduce durerea. Adăugaţi o linguriţă de piper cayenne într-o cană cu apă fierbinte şi amestecaţi bine. Consumaţi acest amestec de trei ori pe zi, timp de 1-2 luni.

 

  1. Ulei de măsline. O circulaţie sangvină bună este esenţială pentru tratarea varicelor. Masajul cu ulei de măsline poate ajuta la o circulaţie sangvină mai bună şi la reducerea inflamaţiilor. Amestecaţi o cantitate egală de ulei de măsline şi de vitamina E sub formă de ulei. Masaţi venele cu ulei cald timp de câteva minute, de două ori pe zi, timp de câteva luni.

 

  1. Usturoi. Usturoiul ajută la eliminarea toxinelor din sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia. Tăiaţi felii şase căţei de usturoi şi puneţi-i într-un pahar curat. Adăugaţi sucul a trei portocale şi două linguri de ulei de măsline. Lăsaţi amestecul la marinat timp de 12 ore. Agitaţi recipientul apoi luaţi cu degetele câteva picături din acest amestec şi masaţi venele inflamate timp de 15 minute. Bandajaţi zona cu bumbac şi lăsaţi tratamentul să acţioneze peste noapte. Apoi se clăteşte cu apă.

(N.B.)

Distribuie articolul