Tratamente naturiste pentru diabetici

de LM 0

14315704_845037705631925_2075206051_o

Diabetul este o boală care din păcate nu poate fi tratată, dar glicemia poate fi ținută în frâu cu ajutorul leacurilor din natură, însă nu renunțați sub nicio formă la tratamentul dat de medic.

Plante de folos pentru diabetici:

Ceaiul din frunze de nuc – frunzele conţin tanin, uleiuri volatile, principii amare, flavonoide şi vitamina C. Mod de preparare: infuzie din 1-2 linguriţe la 200 ml apă sau infuzie concentrată din 2-3 linguri la 200 ml apă. Se beau 2-3 căni pe zi. Ceaiul este un excelent antidiabetic, cu scăderea accentuată a glicemiei.

Cicoarea este deosebit de eficientă în scăderea nivelului colesterolului, a glicemiei, dar și în tratamentul dischineziilor biliare, al colitelor și constipației. „Cafeaua” din cicoare se prepară dintr-o linguriță cu vârf de plantă la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.

Din frunze de salvie se obține o infuzie extraordinară. Se folosesc 2 lingurițe rase de plantă la 250 ml apă fierbinte. Se beau 3 căni pe zi. Stimulează pancreasul, ajută la regenerarea ficatului, combate tulburările intestinale.
Un alt leac de succes este prazul. Peste 500 g praz tocat mărunt se toarnă 750 ml vin alb natural. Se lasă la macerat de pe o zi pe alta, apoi se filtrează și se bea câte o înghițitură, dimineața și seara.

Afinul este denumit „insulina verde”. Fructele de afin ar trebui să fie nelipsite din meniul zilnic al diabeticilor. Când nu puteți consuma măcar 500 g de fructe proaspete, trebuie să beți măcar 2 căni de infuzie de frunze de afin sau 50 g de picături de tinctură de afin.

Scorțișoara, pe lângă gustul ei extrem de plăcut, are proprietăți hipoglicemiante. Scade colesterolul, trigliceridele și, în special, glicemia. Câte o linguriță de pulbere de scorțișoară, presărată în cafea sau înghițită ca atare, în fiecare zi, face minuni.

Infuzia din muguri de liliac face minuni. Se pune o lingură de muguri la un litru apă clocotită. Se infuzează 5 minute, apoi se strecoară și se bea câte o lingură, de 3 ori pe zi.

Maceratul de urzici este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru diabetici. Se umple cu urzici, fără să se îndese, o sticlă cu gâtul larg. Deasupra se toarnă alcool dublu rafinat, până se umple sticla. Se astupă cu dop de plută și se păstrează, o săptămână, într-un loc ferit de lumină. Se beau câte 25 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

 

Distribuie articolul