Transalpina, cea mai bună pistă de încercări auto la înălțime din Europa

de LM 0

transalpina1

Specialiștii de la Renault România și cei de la Secția Drumurilor Naționale Târgu-Jiu au ajuns la concluzia, după doi ani de teste, că Transalpina este cea mai bună pistă de încercări auto la altitudine din Europa. „Cel mai bun drum din Europa folosit ca poligon de încercare la altitudine este undeva la granița între Spania și Portugalia. Acolo sunt zeci de firme care vin să-și testeze mașinile în zona respectivă, care este foarte dezvoltată din puncte de vedere turistic, la care se adaugă cei care vin cu mașinile acolo: ingineri, tehnicieni, mecanici, piloți. După ce timp de doi ani de zile am tot bătut Transalpina alături de dumnealor, pentru că în zonă sunt și drumuri offroad, de munte, au ajuns la concluzia că traseul e cel mai bun din Europa“, a precizat Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale (SDN) Târgu-Jiu.

transalpina2

Colaborare cu SDN Târgu Jiu

Renault România a solicitat încheierea unei colaborări cu Secția Drumurilor Naționale, pentru punerea la dispoziție a unui spațiu în zona Rânca. În schimb, drumarii gorjeni au primit gratuit în folosință o mașină de teren. „Au solicitat încheierea unui parteneriat cu noi. Suntem deja în faza încheierii acestuia. La baza noastră de la Rânca se va afla și centrul lor. Vor avea un contract de închiriere pentru punerea la dispoziție a unor spații. Toate datele obținute vor fi trimise la Centrul de teste de la Titu. Fiind cei care administrăm drumul, o să primim cu titlu gratuit un Duster, ultimul model, pe care periodic vor face anumite teste. Ni s-a recomandat să folosim mașina cât de mult se poate“, a declarat Ion Tudor.

 

Turiștii nu vor avea de suferit

Ion Tudor a precizat că turiștii nu vor avea de suferit: „Nu va afecta circulația turiștilor, pentru că aceeași situație este întâlnită peste tot în Europa unde sunt poligoane. Interesul este ca mașinile să fie testate în flux, în trafic, pentru a vedea cum se comportă mașinile“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul