Tomescu: „Administrația NU dă semne c-ar vrea să armonizeze salariile.” Popescu: „Fond de echilibrare pentru fiecare sucursală”

de LM 0


Problema armonizării salariale, ridicată tot mai des în Complexul Energetic Oltenia. Sindicalistul Manu Tomescu cere din nou, pe facebook, rezolvarea inechităților.

„Eu cred că, în ceea ce privește echilibrarea salariilor, lucrurile ar trebui să fie cât se poate de simple. Dar văd că atunci când vine vorba să se facă dreptate pentru cei amărâți, pentru cei fără pile și relații, totul devine dintr-o dată foarte complicat!” scrie liderul de la Rovinari, pe pagina de socializare.

În urmă cu doi ani, Tomescu făcea greva foamei împotriva discriminărilor salariale. Sindicaliștii cer ca oameni cu aceleași meserii să primească aceleași lefuri, iar persoanele promovate pe locul celor disponibilizate să primească și bani în plus la leafă. „Chiar de când s-a făcut CEO, s-au făcut disponibilizări. În locul colegilor care au plecat, au fost promovați alți colegi de pe funcții și meserii inferioare, dar au fost promovați doar pe hârtie, nu și la bani. Aceste referate stagnează, colegii noștri au primit răspunderi suplimentare, funcții mai mari, dar muncesc pe salariile de pe funcțiile inferioare. Al doilea aspect este că sunt oameni care supraveghează aceleași instalații, aparaturi, fac aceeași muncă precum colegii lor dar pe salarii mai mici. Chiar administrația a recunoscut că în 2015 a făcut acele promovări pe criterii neortodoxe”, a spus Tomescu. Acesta observă că, deși anul acesta, s-au mai făcut pași pentru a rezolva o parte dintre problemele de salarizare din cadrul companiei energetice de la Târgu-Jiu, administrația nu dă semne clare că ar vrea și să armonizeze lefurile din CEO.

Problema echilibrărilor salariale din cadrul CEO este dezbătută și-n cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia. Vicepreședintele Jan Popescu neagă zvonurile că SMEO s-ar opune unei astfel de măsuri. Jan Popescu este de părere că fondul pentru eliminarea discrepanțelor salariale ar trebui pus la dispoziția fiecărei sucursale din cadrul CE Oltenia și distribuit de directori, după discuții cu sindicatele.

Distribuie articolul