Toma Petcu: „CE Oltenia – CAMPIONUL energetic al României în 2017”

de LM 0


„Complexul Energetic Oltenia este CAMPIONUL energetic al țării în acest an. Energia pe cărbune a fost pe primul loc în primele 10 luni”, a declarat, vineri, la Craiova, Toma Petcu.

Ministrul Energiei a fost prezent în zonă pentru a inaugura grupul 7 de la Ișalnița, în care s-au investit 25 de milioane de lei, bani ce ar urma să fie recuperați în următoarele 6 luni. „Este o investiție importantă pe termen lung, investiție demarată finalizată în 6 luni, i-am încurajat pe cei de la CEO s-o multiplice și la celelalte centrale, inclusiv la grupul 3 de la Ișalnița. Am vorbit și cu sindicatele de la Ișalnița, ei sunt destul de mulțumiți de ceea ce se întâmplă în companie și în privința acestei investiții, am căzut de acord că investițiile noi nu înseamnă un aport mai mare în companie, înseamnă în primul rând predictibilitatea și stabilitatea locului de muncă, garantat pe termen lung”, a spus Petcu.

Toma Petcu a vorbit despre importanța continuării lucrărilor de modernizare a grupurilor termocentralelor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Ministrul Energiei a precizat că, în acest an, 100 de milioane de lei au fost investite în modernizarea grupului 5 de la Rovinari, pentru 2018 fiind planificate investiții de 200 de milioane de lei. „Grupul respectiv este foarte important pentru noi, l-am deblocat după 3 ani. Am convins totodată Consiliul de Supraveghere să deblocheze investiția. În acest an am investit 100 de milioane de lei, investiția totală însumează 500 de milioane, întinsă pe 3 ani de zile. Toate aceste investiții sunt făcute din sursele proprii ale companiei”, a mai spus Petcu.

Toma Petcu a anunțat și că, în luna decembrie, la CE Oltenia vor ajunge primii bani pe Programul Național de Investiții, este vorba de o tranșă de 7 milioane de euro.

Distribuie articolul