Târgujienii, puși în pericol de autobuzele Transloc ? „Sunt niște epave !”

de LM 0


Târgujienii sunt puși în pericol de mijloacele de transport în comun. „Sunt niște epave întreținute din bani publici”, atrage atenția liderul sindical de la Transloc.

Vasile Brânzan a fost, luni după-amiază, în ședința consiliului municipal pentru a le spune aleșilor că parcul auto este praf, existând un pericol real pentru cetățeni.

Sindicalistul s-a supărat după ce a văzut că la aleși n-a ajuns întreg raportul de 4 pagini, ci numai 2 pagini. Crede că s-a încercat discreditarea sa în fața consilierilor. „S-a spus că există o informare, întâmplarea a făcut ca o consilieră să-mi spună „domne, tu ce ceri aici că nu se înțelege nimic ?” Cu stupoare am constatat că din cele 4 pagini pe care le depusesem în numele sindicatului, dispăruseră două. Ce s-a întâmplat nu știu. Am luat legătura cu secretarul primăriei, Jianu, iar dânsul m-a dus unde existau acele documente și erau întregi. A mustrat fata care a părut foarte surprinsă, de ce n-a xeroxat toate cele 4 pagini. Poate ca să mă discrediteze pe mine ca lider de sindicat, față de consilieri, să zică că sunt un prost. Am cerut îmbunătățirea parcului auto, nu mai avem cu ce circula. Sunt mașini epuizate, am plecat pe a patra normă de casare în kilometri, există pericol pentru cătățean. Nu am putut să iau o cursă să-mi iau liber să vin la ședință, mașinile sunt defecte, nu mai are cine să iasă în traseu”, a explicat Brânzan.

Vasile Brânzan susține că ar trebui cumpărate, rapid, 10 autobuze pentru ca târgujienii să circule în siguranță. Spune că actualele mijloace de transport în comun sunt niște epave care înghit sume uriașe de la bugetul local. „Chiar dacă se trâmbițează pe acest proiect de 4 ani de zile, că vin 15 troleibuze noi, cu firul de contact schimbat, cu stațiile electrice de redresare totul nou, ne-ar trebui totuși pe acest proiect autobuze pentru a transporta călătorii în cele 36 de luni ale proiectului. Le-am sugerat celor din CL, probabil de asta au și scos din acte, să nu se prindă dânșii, mașini second hand, la 15-20 de mii de euro, care te mai ține 20 de ani. Arată bine, nu ce avem noi, îmbătrânite și mai mult de atât, nu mai sunt piese. Uitați câți bani cheltuim din banul public pentru a ține pe linia de plutire aceste epave, sunt bani grei pe care i-am putea investi. Am impresia că primează ceva interese”, a mai spus Brânzan.

Starea proastă a transportului în comun din Târgu-Jiu a fost scoasă în evidență și-n campania electorală de anul trecut. Viorel Caragea zice că și stâlpii de troleibuz stau să cadă.

Distribuie articolul