Tabere la mare și la munte, organizate de DGASPC Gorj pentru copii

de LM 0


COMUNICAT

În plin sezon estival, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj trimite 70 de copii în tabără la mare. Ei se vor bucura de un sejur de șapte zile la un hotel de trei stele din stațiunea Costinești, în perioada 13.07.2019 – 19.07.2019. Pe parcursul sejurului, copiii beneficiază de cazare și masă în sistem pensiune completă.

Cei 70 de copii care pleacă în vacanță la mare provin din patru complexuri subordonate DGASPC Gorj, respectiv: Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Novaci, Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială Târgu-Jiu și Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbunești. Ei vor fi însoțiți de personal de specialitate din cadrul complexurilor de servicii sociale menționate. Prețul total al serviciilor de tip tabără este de 39.999,40 lei fără TVA, banii provenind din bugetul propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

În perioada 5-11 august, alți 51 de copii din sistemul de protecție specială vor merge în tabără la Predeal, costul sejurului fiind de 31.999,52 lei fără TVA.

De altfel, DGASPC Gorj continuă și seria excursiilor. La sfârșitul săptămânii trecute mai mulți copii și tineri au vizitat obiective turistice din județul nostru și din județele vecine. Astfel, 26 de copii din Centrul de Zi din cadrul Complexului de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială (CSAPR) Târgu-Jiu s-au deplasat la Râmnicu Vâlcea, unde au vizitat Grădina Zoologică și Mănăstirea Bistrița, după care au ajuns la Mănăstirea Polovragi și la renumita Peșteră Polovragi. 14 copii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu s-au deplasat pe traseul Drobeta Turnu Severin – Orșova – Herculane, copiii fiind încântați de traseu și de frumosul peisaj din zona Dunării, iar la întoarcere au traversat munții Godeanu. Alți 14 copii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate (CSCCD) Târgu-Jiu au vizitat cele două peșteri celebre din județul Gorj: Peștera Polovragi și Peștera Muierilor.

În plus, în data de 9 iulie, copiii de la Casa de tip familial “Răchiți” din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu-Jiu, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, vor merge în excursie la Craiova, unde vor vizita Parcul Romanescu, Grădina Botanică și alte obiective turistice din zonă.

Ne bucurăm că reușim să le oferim astfel de momente de relaxare și distracție copiilor din sistemul de protecție specială, bucuria lor fiind o mulțumire sufletească pentru noi, cei care ne preocupăm permanent să le asigurăm condițiile optime pentru o bună dezvoltare fizică, intelectuală și emoțională.

Distribuie articolul