Sute de gorjeni au protestat pentru micuța Sorina la Baia de Aramă

de LM 0


Sute de gorjeni au protestat pentru micuța Sorina, sâmbătă seară, la Baia de Aramă. Printre ei sindicalistul Nelu Roșca, primarul din Motru, Gigel Jianu și omul de afaceri Mihai Rămescu.

Cazul fetiței de 8 ani, ridicată cu forța din casa asistenților maternali, pentru a fi dată spre adopție în America, a scandalizat întreaga Românie, la sfârșitul săptămânii trecute. Imaginile cu micuța care urlă şi încearcă să scape de procuroarea care o târăşte pe asfalt şi o duce cu forţa la o maşină, au șocat întreaga țară, fiind greu de privit. Fetiţa a ţipat, s-a agăţat de femeia căreia îi spune mamă și care a crescut-o de la un an şi două luni.

La Baia de Aramă a fost organizat un miting de susținere a familiei adoptive a Sorinei. Alături de locuitorii din oraș, au participat și sute de motreni. Printre ei și liderul sindical de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca.

Primarul Gigel Jianu s-a aflat în fruntea motrenilor care au mers la Baia de Aramă pentru a-și arăta susținerea față de familia Sorinei.

În rândul protestatarilor s-a aflat și omul de afaceri Mihai Rămescu, anchetat și acuzat, în trecut, de grave fapte penale, dar achitat în cele din urmă. Afaceristul a fost șocat de atitudinea procuroarei care a târât-o pe fetiță.

Revoltați după ce au văzut imaginile cu Sorina, sute de motreni au mers la Baia de Aramă ca să ceară revenirea fetiței în familia care a crescut-o.

Vasile Șărămăt, bărbatul căruia Sorina îi spune tată, le-a mulțumit participanților la miting pentru susținerea arătată. Fetița i-a fost luată deși familia își dorea s-o adopte.

Distribuie articolul