Super performanţă pentru Pandurii

de LM 0

sport-2

  • Juniorii U 17 de la Pandurii au câştigat prima ediţie a Cupei României Elitelor

 

Primul mare trofeu din vitrina juniorilor de la Pandurii a fost câştigat în Capitală, la Mogoşoaia. Echipa U17 de la Pandurii a reuşit să treacă de Performer Constanţa în finala Cupei României Elitelor, cu scorul de 1-0, aşa că trofeul a ajuns în premieră în Gorj. După un astfel de succes istoric, laudele nu contenesc să vină spre munca antrenorilor de la această echipă, Costel Andriucă şi Sorin Vintilescu.

 

Din două au făcut una tare!

Totul a început acum câţiva ani. Atunci, în Gorj erau două grupe bune, una la Pandurii şi alta la LPS, fiecare lăudându-se cu 5-6 jucători foarte buni. „Pe unde ne întâlneam, ne omoram între noi. Am realizat că dacă din cele două echipe facem una singură, vom face una tare. Şi am reuşit!”, spune unul din oamenii care au stat în spetele acestui proiect.

Ei bine, cele doză echipe s-au unit şi au format una tare. Micii fotbalişti de atunci au crescut şi acum au 17 ani şi formează una din cele mai bune echipe din ţară. Ba chiar sunt primii în Cupa României, competiţie ce a luat fiinţă chiar în acest sezon. Cei de la Pandurii au şi dat lovitura şi, după un parcurs perfect, oltenii şi-au văzut visul cu ochii, au pus mâna pe trofeul mult râvnit pe care l-au ridicat sus în semn de învingători.

 

Cupa e la Gorj

După ce în semifinale gorjenii au dat de pământ cu CSU Craiova, scor 1-1 chiar în Bănie, în finala de la Mogoşoaia, elevii antrenaţi de Costel Andriucă şi Sorin Vintilescu au trecut şi de ACS Performer Constanţa. Finala a fost ceva mai aprigă, echilibrată, însă târgujienii au dat marea lovitură prin Cojocaru şi au pus mâna pe cel mai important trofeu din istoria fotbalului juvenil gorjean. O uriaşă performanţă cu care gorjenii chiar se pot mândri.

 

Urmează Super Cupa

Sezonul nu este încheiat pentru târgujieni. Federaţia Română de Fotbal – sectorul juvenil a decis ca la o săptămână distanţă după finala Cupei României să se joace şi Super Cupa României. Pandurii Târgu-Jiu va da piept în acest act cu campioana României la nivelul juniorilor sub 17 ani, FC Viitorul Constanţa. Este vorba de echipa patronată de Gică Hagi, un duel ce va avea loc în Capitală.

 

Pandurii Târgu Jiu – Performer Constanţa 1-0

Finala Cupei României Liga Elitelor Under 17

Stadion: Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia

Popescu Adrian – Goşa, Cocâr, Frăţilescu, Almic, Cojocaru, Trăncău, Copiluş, Cioiu, Dragu, Gruia (cpt.). Antrenori: Constantin Andriucă şi Sorin Vintilescu.

A marcat: Cojocaru min. 54.

Au mai jucat: Mihai Alexandru, Istrate, Bogatu, Popescu Sorin, Măicăneanu.

Rezerve: Semen, Preoteasa.

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul