Subvenție URIAȘĂ. Aproape 100 de miliarde de lei vechi pentru Poliția Locală. Explicația lui Romanescu

de LM 0


Majorările de lefuri generează subvenții URIAȘE pentru Poliția Locală și Transloc Târgu Jiu, în acest an. Prima instituție va primi 97 de miliarde de lei vechi, în vreme ce societatea de transport în comun 60 de miliarde. Primarul Marcel Romanescu susține că, în ceea ce privește Poliția Locală, au fost alocați bani și pentru o eventuală achiziționare a unui nou sediu ori pentru reabilitarea celui actual, din zona Pieței 9 Mai.

Subvenția pentru Poliția Locală din Târgu Jiu crește, în acest an, până spre aproape 100 de miliarde de lei vechi, cu 22 de miliarde în plus față de 2017. Pentru Viorel Caragea este de necrezut. Acuză că o bună parte din bani va merge spre lefurile considerabile ale șefilor instituției. „Este de necrezut că-și bat joc de bani publici, două entități. Nu numai Poliția Locală, ci și Translocul, sumele sunt grav de mari. Pe investiții nimic și doar subvenții. Salariile celor șase șefi de la Poliția Locală care stau numai pe pile sunt fanatastic de mari, mii de lei, 4-5 mii în mână. Primul lucru când s-a dus în Primărie, Romanescu fericit cu ce a găsit acolo, a mărit salariile tuturor care stau degeab. Și nu a făcut nici cea mai mică analiză, ăla ce face”, a spus Caragea.

Eduard Lădaru vine cu precizări după ce, în presa locală, a apărut informația că bugetul Târgu Jiului este mai mic față de anul trecut și pentru că nu mai include banii pentru profesori care, de la 1 ianuarie, sunt împărțiți de Inspectoratul Școlar. Sunt 163 de milioane de RON, față de 223 de milioane în 2017. „Nu este un buget mai mic ci mai mare ca anul trecut. Bugetul doar teoretic este mai mic pentru că salariile profesorilor nu mai trec prin CL. Banii doar treceau în fiecare an pentru profesori. De aceea bugetul este mai mic ca cifră absolută dar ca cifră reală este mai mare, cu circa 70 de miliarde”, a explicat Lădaru care reafirmă că va vota bugetul primarului liberal Romanescu. Cât despre subvențiile majorate pentru instituțiile din subordinea primăriei, spune că au fost generate de majorările salariale.

Primarul Marcel Romanescu afirmă că cele 97 de miliarde de lei vechi, care vor ajunge la Poliția Locală, vor merge către salarii și posibil, amenajarea unui nou sediu. „Au fost anumite creșteri salariale la salariații publici pe baza legilor. Acolo mai sunt prevăzute și anumite investiții pentru un sediu pe care Poliția Locală trebuie să-l aibă. Poliția Locală nu va mai beneficia de normă de hrană dar sunt anumite majorări salariale făcute pe legile în vigoare. Avem în discuție ori modernizarea actualului sediu ori un nou sediu în zona Iezureni”, a spus Romanescu.

Primarul anunță că a alocat 246 de miliarde de lei vechi pentru investițiile care vor fi făcute în 2018.

Distribuie articolul