Stoican avertizează: „Nici un jucător nu e sigur de locul lui”

de LM 0

Flavius Stoican s-a prezentat în faţa jucătorilor şi le-a spus de la prima întâlnire că cere seriozitate, implicare şi ambiţie. Tehnicianul crede că poate construi o echipă bătăioasă, o echipă care să opună rezistenţă şi care să scape de retrogradare. În primul rând, Stoican vrea să creeze un grup la Pandurii. „Să ştiţi că nu este o reţetă de timp pentru a face un grup. Este important ca eu să fiu atent la calităţile jucătorilor şi la caracterul lor. Chiar dacă sunt tineri, avem două săptămâni în Antalya, cinci amicale, putem face un grup unit”, a declarat Stoican.

 

Avertizaţi din prima

Jucătorii care se află în acest moment la echipă au primit deja un avertisment din partea antrenorului. „Dacă jucătorii au venit aici, atunci ei ştiu la ce s-au înhămat”, a declarat Stoican. Antrenorul susţine că stă cu ochii pe fiecare în parte, atât la antrenamente, cât şi în afara terenului. „Sunt atent la tot; am discuţii individuale cu ei. Îmi iau toate măsurile să iau deciziile corecte. Vreau un grup unit. Grupul ţi-l dă caracterul omului, cât mă fac eu de explicit ce vreau de la ei, cum îi încurajez. Pot să fac un grup aici. Vedem când ne întâlnim cu o echipă, vedem dacă grupul nostru va reuşi ceva împotriva altui grup. Toată lumea ne vede învinşi de la bun început”, a declarat Stoican.

 

Nimeni nu e bătut în cuie

Duminică se va pleca în cantonament. Va fi un singur stagiu de pregătire în Antalya, unul ce se va întinde pe durata a două săptămâni. „Am ceva timp la dispoziţie în acest stagiu pentru a reuşi ceva. Vom pleca în Anatlya cu 24 de jucători, dar asta nu înseamnă că cine merge în cantonament e sigur pe postul său în echipă. Şi în cantonament este posibil ca unii să continue şi alţii nu. Şi în cantonament se vor face modificări în lot”, a mai declarat Flavius Stoican.

 

Mă mândresc că avem la Severin un stadion frumos, este oraşul meu natal. Aş vrea să vină lumea alături de echipa noastră, să ne încurajeze, să fie alături de noi. Am mers la câteva meciuri acolo şi am văzut că oamenii ţineau cu adversarii, nu cu echipa aceasta. Suntem olteni, vreau să fim noi încurajaţi, vreau ca oltenii de acolo să ţină cu oltenii de aici”, Flavius Stoican, antrenor Pandurii.

 

În stand-by cu mutările

Tehnicianul pandurilor spune că şi el a purtat unele discuţii cu jucători de la alte echipe pentru a-i aduce la Pandurii. „Am avut discuţii cu jucători liberi, acum ei nu şi-au dat acceptul. Nu pot spune cu ce jucători. Este posibil ca unii să nu prindă loturile la alte echipe şi pot ajunge să ne ajute pe noi la Liga 1. Aştept ca la Dinamo să se definitiveze lotul. Sunt jucători care ne-ar ajuta. Şi nu numai de la Dinamo”, a declarat Flavius Stoican.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul