Spitalul Județean, ocolit de medici

de LM 0

spital

O serie de posturi de medici de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Gorj sunt vacante de mai mult timp, pentru că nu există cadre medicale interesate să-și desfășoare activitatea în cadrul unității medicale. „Din cele nouă posturi de medic specialist scoase la concurs luna trecută, doar unul a avut candidați. Un absolvent pe specializarea psihiatrie a fost interesat de postul de medic din cadrul spitalului din Târgu-Jiu“, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență.

 

Un nou concurs

Spitalul Județean de Urgență va mai scoate la concurs, în câteva luni, posturile de medic cardiolog, cel de pe specializarea Boli Infecțioase, pe Neuropsihiatrie Infantilă, Chirurgie, Medicină Fizică și Balneologie, Anatomie Patologică, Neonatologie, dar și încă un post de medic la Compartimentul Neonatologie-Terapie Intensivă.

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a declarat că pentru a acoperi deficitul de medici, unitatea medicală ar avea nevoie de aproximativ 15 medici. „Din toate posturile de medic scoase la concurs, am avut o singură persoană interesată. Am scos un post de medic cardiolog, la chirurgie generală, recuperare, anatomie patologică, la neonatologie, la ATI și altele. Un singur dosar am avut depus, un doctor psihiatru. Le vom mai scoate de la concurs, dar va dura câteva luni de zile, procedura este stufoasă. Mai avem nevoie de încă 14 sau 15 medici. Cu aceștia am întocmi graficul de gărzi mult mai ușor, acum pe anumite specialități sunt medici mai puțini”.

ALIN PETRE

Distribuie articolul