Spitalizarea de zi, sursă de venituri pentru Spitalul Judeţean

de LM 0

spitalizare-(3)

Saloanele pentru spitalizarea de o zi sunt pregătite pentru primirea pacienților. Investiția a fost finalizată prin dotarea saloanelor amenajate cu paturi și mobilier, care au fost donate de către o asociație germană.  În momentul de față, la nivelul  Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Compartimentul pentru spitalizare zi deține un număr total de 69 de paturi arondate tuturor unității spitalicești din cele trei sedii: din strada Progresului, str. Tudor Vladimirescu și „Pasarelă”.

 spital-modernizare

Cât a costat investiţia

„Obiectivul de investiție privind amenajarea saloanelor pentru 44 de paturi, cu o valoare contractată de 790.812 lei fără TVA alocată din bugetul propriu al Județului Gorj, a demarat la începutul acestui an, fiind finalizat în luna mai. Au fost realizate compartimentări din rigips, lucrări finisaje interioare, înlocuire tâmplărie, instalații sanitare, termice, electrice, instalații de climatizare, de avertizare incendiu, cât și lucrări exterioare: scară interioară și copertină”, a spus Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.

spitalizare-(2)

Tratament pe o perioadă de cel mult 12 ore

Serviciile de spitalizare zi vor fi asigurate de personalul secțiilor corespondente cu specialitatea în care pacientul este internat, astfel că pacienții vor putea beneficia de diagnostic, monitorizare și tratament redus, de maxim 12 ore. Pacienții asigurați vor avea posibilitatea de a efectua investigațiile necesare, nemaifiind obligatorie internarea continuă. Funcționarea Compartimentului pentru spitalizare zi are ca avantaj posibilitatea de adiționare a contractului cu Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate Gorj, în sensul majorării acestuia în funcție de numărul de pacienți.

spitalizare-(1)

Saloane în fosta spălătorie

Saloanele au fost amenajate în fosta spălătorie și birourile administrative de la Spitalul Județean Târgu-Jiu. „Spitalizarea de zi era privită cu neîncredere, dar după ce s-au reabilitat aceste spații, care sunt occidentale, am reușit să convingem personalul și pacienții că spitalizarea de zi este cea mai bună soluție. SJU este capabil să atragă un număr mult mai mare de fonduri de la CJAS Gorj, iar pacienții vor fi mai mulțumiți. El va sta doar cât este cazul în spital și noi scăpăm de cheltuielile cu spitalizarea continuă. Contractul cu CJAS se poate adiționa și putem face cât de multă spitalizare de zi. Avem personal medical, dotări. Va crește numărul de spitalizări, a crescut deja”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

ALIN PETRE

Distribuie articolul