ȘOC: Sârbu de la Jupânești, dat afară din PNL pentru a-l ajuta pe… Romanescu

de LM 0


Consilierul Sârbu de la Jupânești, dat afară din PNL Gorj pentru… a-l ajuta pe Romanescu să ajungă primar la Târgu-Jiu. Asta scrie în hotărârea emisă de Curtea de Arbitraj de la nivel central, pe data de 12 ianuarie 2018. Faptul că Sârbu a fost dat ca exemplu, pentru ca restul membrilor de partid să prindă frica și să nu trădeze în campania pentru alegerile parțiale, este argumentul cu care s-a prezentat reprezentatul PNL Gorj în fața șefilor de la București. Cristi Sârbu a fost exclus din partid în luna ianuarie anul trecut, motivul dat publicității fiind acela că a obținut rezultate slabe la alegerile parlamentare, în comuna Jupânești. În fața Curții de Arbitraj, însă, s-au mai invocat și alte motive.

”După excluderea lor, am reușit să câștigăm Primăria Târgu-Jiu. După aceste excluderi, am putut face treabă. Le-a fost frică și celorlalți”- așa a argumentat reprezentantul PNL Gorj, în fața Comisiei de Arbitraj de la centru, decizia de excludere din partid a consilierului local de la Jupânești, Cristi Sârbu. În plus, i-a reproșat rezultatele slabe obținute în alegerile parlamentare din 2016 și prietenia cu avocatul Eduard Lădaru, președintele ALDE Târgu-Jiu.

Dezvăluirea a fost făcută, la Interviurile Infinit FM, de Ion Fugaru, fost lider în fostul PDL. „Intimata, PNL Gorj, susține că excluderea s-a făcut pentru rezultate slabe în alegeri, arată că după excluderea lor, Sîrbu de la Jupânești, am reușit să câștigăm Primăria Târgu Jiu. Am putu face treabă, le-a fost frică și celorlalți. Păi acesta este șantaj. Mai este o aberație. Intimata susține că președintele ALDE, care o fi ăla, susține că ALDE este avocatul domnului Sîrbu și aceștia ar fi prieteni. E vorba de domnul Lădaru. Aceasta a fost argumentația PNL Gorj, își bate joc de munca unor oameni”, a afirmat Fugaru.

Denisa Șuță, purtător de cuvânt al PNL Gorj, a intervenit telefonic pentru a preciza că nu liderul Dan Vâlceanu a pledat la București pentru excluderea lui Cristi Sârbu, ci avocatul Nicolae Bobu. „Nu domnul Dan Vâlceanu reprezintă partidul în aceste litigii cu foști sau actuali membri, este vorba despre președintele comisiei curții de arbitraj județene, desemnat de PNL în persoana domnului Bobu Nicolae. Dumnealui a făcut și respectiva motivare și se și ocupă, desemnat de PNL, în instanță în litigiile cu foști sau actuali membri PNL Gorj. Eu personal nu cred că are vreo legătură ceea ce s-a întâmplat la Jupânești cu ceea ce s-a întâmplat la Târgu Jiu”, a spus Șuță.

Surpinzător, Nicolae Bobu, ne-a declarat că n-a reprezentat el PNL Gorj, la Curtea de Arbitraj, în cazul lui Cristi Sârbu. „Nu am motivat eu, nu eu l-am exclus. A fost alt președinte la Curtea de Arbitraj, n-am fost eu. Denisa Șuță probabil nu a avut documentele în față, nu eram eu președinte atunci”, a afirmat Bobu.

Cristi Sârbu este în proces cu PNL Gorj și speră să aibă câștig de cauză și să rămână pe postul de consilier local la Jupânești. De aceea, nu vrea să intre în dispute cu șefii partidului. „Cred că motivarea a surprins pe toată lumea, acestea nu sunt motive de excludere. Cum a spus și doamna Șuță, să se verifice câți au fost la vot la Jupânești la alegerile parlamentare. Pe mine nu mă sperie nimeni decât Dumnezeu. Eu știu că mi-am făcut datoria, nu sunt vinovat, instanța mi-a dat câștig pe fond, mă judec în continuare. Eu sunt consilier, nu vreau să intru în discuții cu cei de la partid. Mă aștept să câștig, nu sunt vinovat cu nimic, să rămân consilier în continuare. Am buletin de Jupânești, nu de Târgu Jiu”, e părerea lui Sîrbu.

Președintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, spune că judecata la partid se face în baza unor documente emise de BPJ și că, în fața Curții de Arbitraj, orice om poate spune ce dorește.

Distribuie articolul