ȘOC! Iordache: ALDE îi dă credit lui Romanescu până în vară! Trebuie ajutat să-și pună ADMINISTRATOR PUBLIC

de DR 0

Ion Iordache anunță sprijinul ALDE pentru Marcel Romanescu, până în vara anului viitor, și repune pe tapet problema postului de administrator public la Târgu-Jiu. ”Trebuie ajutat primarul să-și pună administrator public, își dorește asta și susținem aceste proiect” declară vicepreședintele liberal-democrat, într-un interviu pentru Radio Infinit. Social-democrații spun, însă, că municipiul nu are nevoie de manager public și-l cheamă pe Iordache la discuții.

Liderul ALDE, Ion Iordache, vine cu o poziție tranșantă în favoarea primarului liberal al Târgu-Jiului, după ce, în urmă cu câteva zile, colegul său, Dorin Tașcău, cerea postul de viceprimar în municipiu. Iordache zice că Marcel Romanescu va fi sprijinit, în consiliul local, până vara viitoare, ca un fel de credit acordat de ALDE. Iordache repune pe tapet chestiunea postului de administrator public, respinsă, în primă fază, de consiliul local. Liderul ALDE zice că primarul are mare nevoie de o astfel de persoană care să vină cu un plan de management pentru municipiu.

Viceprimarul Aurel Popescu, lider al PSD Târgu-Jiu, nu vede necesară angajarea unui administrator public. Popescu afirmă că nu-l cunoaște pe Ion Iordache dar îl invită pe fostul primar de la Turceni la dialog.

Adrian Tudor îi amintește lui Ion Iordache că PSD încă deține majoritatea în Consiliul Local Târgu-Jiu. Social-democratul îi cere liderului ALDE să vină cu argumente privind necesitatea angajării unui administrator public. În ciuda tensiunilor din ultima perioadă, Tudor nu consideră că alianța PSD-ALDE este ruptă și la Târgu-Jiu, după Motru.

Viorel Caragea crede că marea problemă a ALDE este, în acest moment, noul dosar de corupție în care este implicat Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că ar fi primit mită 800.000 de dolari. Cât despre Ion Iordache îi recomandă să se ocupe de Turceni, nu de Târgu-Jiu.

 

Distribuie articolul