SMEO nu mai vrea disponibilizări la CEO

de LM 0

mineri-buni-cariera

Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) nu mai vor disponibilizări la Complexul Energetic Oltenia, după ce Federaţia „Univers” din care fac parte a semnat actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă. De altfel, Complexul Energetic Oltenia a notificat ITM şi AJOFM în ceea ce priveşte intenţia de a disponibiliza 2.000 de salariaţi. SMEO a trimis o notificare conducerii CEO în care îşi face publice intenţiile şi punctele de vedere.

 

„Sindicatul „Mine-Energie Oltenia, organizaţie sindicală majoritară, având un număr de 2.930 membri, salariaţi ai CE Oltenia, nu este de acord cu propunerea înaintată privind disponibilizarea a 2000 de salariaţi. În anul 2015 au fost disponibilizaţi un număr de 2133 de salariaţi pe aceleaşi considerente”, se menţionează în adresa sindicatului, semnată de preşedintele Gabriel Căldăruşe.

 

Despre legislaţia nefavorabilă

În notificarea SMEO se continuă răspunsurile la argumentele administraţiei CEO care stau la baza politicii de disponibilizări colective: „În ceea ce priveşte argumentul dumneavoastră privind legislaţia nefavorabilă CE Oltenia, SMEO a militat încă de la constituirea sa, prin toate măsurile întreprinse, pentru rezolvarea în favoarea complexului a acestei probleme. Din nefericire, atitudinea administraţiei CE Oltenia nu a fost solidară cu noi, neexistând nicio acţiune întreprinsă de dvs. pentru a avertiza responsabilii guvernamentali cu privire la această situaţie. Cu privire la renunţarea de către beneficiarii tradiţionali la consumul de cărbune relevăm faptul că, concedierile anului 2015, dacă ar fi fost corelate cu o bună organizare, ar fi soluţionat această problemă. Referitor la motivele determinate de influenţa mediului intern în perioada 2013-2015, considerăm că sunt declarative şi nefundamentate, deoarece în raport cu CE Hunedoara, costurile de producţie ale lui CE Oltenia sunt mai mici. În cea ce priveşte excedentul de personal, îl considerăm de asemenea declarativ deoarece dvs. nu aţi efectuat nicio analiză şi nici nu aţi propus sindicatelor o analiză privind aplicarea normativelor prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Explicaţiile dvs. referitoare la „menţinerea în funcţiune a capacităţilor de producţie eficiente şi închiderea sau conservarea activelor nerentabile”, precum şi „redimensionarea numărului de personal în funcţie de necesarul optim care să asigure funcţionarea în siguranţă a capacităţilor care vor fi menţinute în funcţiune” sunt prezentate succint, noi considerând că trebuie purtat un dialog serios cu toate organizaţiile sindicale pe baza unor propuneri concrete şi a unui plan de activitate care să includă şi modul cum sunt folosite capacităţile de producţie până în anul 2020 (termen mediu) sau în funcţie de revizuirea strategiei energetice pe perioada de valabilitate a acesteia”, conform SMEO.

 

Cer explicaţii despre plăţile compensatorii

Referitor la criteriile de disponibilizare, SMEO anunţă că nu va fi de acord cu nicio o altă măsură convenită după data de 10.06.2016, decât în cazul în care numărul de concedieri va fi redus cu 75%. „Cu privire la măsurile privind limitarea numărului de concedieri, SMEO îşi manifestă deplina disponibilitate pentru discutarea punctuală a tuturor aspectelor, dar şi dezvoltarea acestor măsuri. De asemenea, nu înţelegem şi dorim explicaţii suplimentare de ce se adoptă măsura concedierii colective în contextul în care pe trimestrul I al anului 2016 s-a raportat un profit considerabil. Această prezentare ce a fost făcută public prin comunicate şi declaraţii de presă are oare un fundament real sau ascunde o strategie împotriva lucrătorilor din unitate, a unităţii şi a intereselor statului român. Vă rugăm de asemenea să ne prezentaţi stadiul elaborării Hotărârii de Guvern privind plăţile compensatorii (veniturile de completare) plătite de stat. Din informaţiile şi analiza noastră rezultă că un asemenea document nu este nici măcar prezentat pentru a fi supus dezbaterii publice”, mai anunţă SMEO

 

„Nu dorim ca salariaţii să fie minţiţi”

În atari condiţii, sindicaliştii SMEO susţin că data de 1 august nu poate fi luată în calcul referitor la încetarea raporturilor de muncă de către salariaţi deoarece la comunicarea preavizului salariatul trebuie să aibă cunoştinţă şi de compensaţiile plătite de către stat. „Nu dorim ca salariaţii să fie minţiţi cu privire la sumele ce li se cuvin, plătite de către stat. În situaţia în care până la data emiterii preavizului nu vom avea un act normativ (Hotărâre de Guvern) privind compensaţiile plătite de stat pentru disponibilizaţii din CE Oltenia, conform OUG 36/2013, compensaţiile plătite de unitate trebuie să fie în cuantum de 16 salarii. Considerăm că preavizul nu poate fi acordat decât în baza listei semnate de noi, acordul fiind dat numai în condiţiile publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii de Guvern privind plăţile compensatorii. Sindicatul „Mine-Energie” Oltenia îşi manifestă în continuare disponibilitatea la dialog pe baze corecte, legale şi în spiritul respectului reciproc”, potrivit aceluiaşi document.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul