Sindicatele şi administraţia CEO, o nouă rundă de discuţii

de LM 0

sindicate-ceo

Sindicatele şi administraţia Complexului Energetic Oltenia au luni, 9 mai, programată o întâlnire pentru a discuta pe tema disponibilizărilor de personal din acest an. Întâlnirea ar trebui să aibă loc la sediul companiei şi discuţiile vor trebui să lămurească modul în care 2.000 de salariaţi vor fi disponibilizaţi colectiv de la 1 iulie 2016. Va trebui clarificată situaţia plăţilor compensatorii şi a veniturilor de completare. De asemenea, doar jumătate din cei care vor fi disponibilizaţi se apropie de vârsta pensionării.

 

Negociază plăţile compensatorii

În total, Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza 5.200 de angajaţi, până în 2020 inclusiv. Vor fi închise cariere miniere şi mineritul din Motru şi Mehedinţi se vor închide cel mai probabil definitiv. Compania va rămâne până în 2020 cu sub 10.000 de angajaţi. „Sunt convins că nu vor fi 5000 de disponibilizări, maxim să fie în următorii doi ani vreo 2500, pentru că în următorii cinci ani vor fi 2500-2600 de persoane care vor îndeplini condiţiile de pensionare. Nu se vor face aceste disponibilizări aşa cum ni s-a prezentat, pentru că nimeni nu e de acord să lase oamenii pe drumuri. A fost doar o şedinţă informală, ni s-a prezentat planul de concedieri, însă nu s-a luat nicio decizie, nu s-a negociat nimic. Vor fi întâlniri pe comisia de negociere, vom negocia şi plăţile compensatorii. Vrem ca acestea să fie la nivelul anului 2012, când se dădeau între 8 şi 14 salarii”, anunţă Constantin Mitrescu, vicepreşedintele FNME.

Sindicaliştii aşteaptă ca pe 11 iunie să se întâlnească la Bucureşti sau la Târgu-Jiu şi cu un reprezentant al Guvernului, potrivit înţelegerii cu vicepremierul Costin Borc, în urma marşului disperării.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul