Sindicatele se ceartă ca la uşa cortului pe tema anchetării şefului CEO

de LM 0

manu

Cele două grupări sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Federaţia Naţională Mine Energie şi Sindicatul Mine Energie Oltenia, văd diferit scandalul iscat în jurul anchetării şefului CEO. Liderul de sindicat Manu Tomescu de la Rovinari susţine că reținerea lui Ciobotărică este comandată politic și are legătură cu stoparea finanțării sportului, idee promovată la unison şi de colegii săi. Reţinerea nu ar avea legătură cu faptele, ci cu influenţa unor grupuri de interese.

 

„Sunt interese foarte mari”

Manu Tomescu afirmă că, spre deosebire de Ciobotărică, fostul manager al CEO, Laurențiu Ciurel, chiar ar fi încălcat în repetate rânduri legea, prin măsurile abuzive pe care le-a luat în companie, şi nu a mai fost anchetat. „Sunt interese foarte mari pentru că eu, inevitabil, fac legătura între felul în care a manageriat Laurenţiu Ciurel, care ne-a umilit, şi-a bătut joc de noi, ne-a călcat în picioare cu toate drepturile, a săvârşit numeroase abuzuri, ne-a supt demnitatea şi nu i s-a întâmplat nimic. Acum, pentru o hotărâre de Directorat, vedem că este arestat un manager. Eu nu îi ţin parte. Legea să îşi facă treaba, dar nu pot să nu mă întreb de ce i se întâmplă acest lucru şi fac legătura şi între tăierile de finanţare. Actualul manager a oprit finanţările. Eu cred că sunt grupuri de interese şi sunt interese foarte mari în jurul companiei noastre şi părerea mea personală este că a deranjat foarte multe lume pe aici prin Gorj”, a mai spus Tomescu, care a precizat că imaginea CEO este afectată: „Sunt foarte îngrijorat de ce se va întâmpla pentru că şi aşa ne era nouă greu. Şi prin marşul nostru am încercat să facem cunoscut rolul pe care îl are compania noastră în piaţa de energie. Am reuşit puţin că creăm o imagine cât de cât bună, iar, acum, această reţinere şi acest scandal ne aruncă din nou în mocirlă şi asta deranjează foarte tare”, a mai afirmat Manu Tomescu.

 

mitrescuMitrescu versus Ciurel

Şi Constantin Mitrescu susţine că reţinerea lui Ciobotărică este o comandă politică, lucru care îl amuză pe Laurenţiu Ciurel, fostul manager privat al Complexului Energetic Oltenia: „Sunt câţiva prin FNME, săracii de ei. Nu sunt mulţi: vreo patru-cinci care bătuseră palma şi erau şefi, cu secretare, cu maşini. Erau iară în cărţi, dar asta e! Dacă spun că Ciobotărică a deranjat că nu a mai dat bani la Pandurii, aşa e. Da când Mitrescu avea un Touareg nou-nouţ de la Pandurii era bine, când mergeau în toate deplasările şi la Tel Aviv era bine, Florenţa, era foarte bine. Mergeau pe banii Pandurilor. Au făcut averi de au devenit cei mai bogaţi oameni din Gorj, era bine pe banii Pandurilor… Să vedem cum este şi cu banii primiţi de sindicate, daţi de Complex cam retroactiv aşa. 15 miliarde! S-ar putea să mai vedem nişte surprize acolo”, a declarat Laurenţiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia.

 

caldaruse-1Opinia SMEO

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine-Energie Oltenia, și-a exprimat regretul privind reținerea lui Ciobotărică, însă este de părere că „sforarii și păpușarii să nu mai facă legea în CEO”. Căldăruşe îi acuză pe liderii FNME că s-ar fi implicat în numirea unor directori. „Sincer, îmi pare rău că s-a ajuns la reţinerea domnului Ciobotărică. Nu doresc nimănui acest lucru, dar cred că este vorba de instituţiile statului şi se va lămuri până la urmă această problemă. Noi avem un singur obiectiv: ne interesează soarta Complexului Energetic Oltenia şi soarta salariaţilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. O spunem încă o dată: nu ne interesează numele celor care conduc această unitate, ci cei care o conduc să îşi facă treaba acolo unde sunt puşi. Dacă până ieri cei din FNME negociau pe cine să pună directori de Resurse Umane şi alţi directori, vedem că lucrurile acestea nu duc la nimic bun până la urmă. Nu ne dorim sub nicio formă ca în continuare sforarii şi păpuşarii să facă legea în Complex. Ne dorim ca lucrurile să fie normale, să decurgă corect şi cu toţii să încercăm să ajutăm Complexul”, a spus Gabriel Căldărușe.

.

Morega spune cine a făcut denunţul

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analize, Investigaţii Publice şi Politice, nu crede că Laurenţiu Ciobotărică a fost executat politic. Fostul liberal este convins că anchetatorii au probe în acest caz. Morega a spus chiar şi cine este denunţătorul în dosarul în care a fost reţinut Ciobotărică. „Nu mi se pare niciun fel de execuţie politică, în condiţiile în care a mers fosta directoare a Direcţiei Juridice, Laura Manea, şi a denunţat; trebuie să fie siguri toţi cei care mai sunt în dubiu cu această problemă a reţinerii domnului Ciobotărică, faptul că în afară de denunţ sunt probe. Sunt documente care îl incriminează şi sunt coroborate cu denunţul făcut de denunţătoare”, a declarat Dan Ilie Morega.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul