Sindicatele din CEO nu ştiu cu cine vor negocia viitorul contract colectiv de muncă

de LM 0

mineri

Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), a declarat că va semna, după 15 noiembrie – maximum până în 15 decembrie, un acord de colaborare cu Federaţia Naţională „Univers”. Potrivit liderului de sindicat, acordul va pune bazele unei colaborări în vederea negocierii noului contract colectiv de muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

 

De ce se încheie acest acord

Liderul de sindicat Dumitru Pîrvulescu a declarat că nu se ştie exact cu cine va fi negociat contractul colectiv de muncă, având în vedere cât de des au fost schimbaţi din funcţii şefii companiei. „Vrem să încheiem acest acord, pentru că sunt tot felul de lideri minusculi care apar peste tot şi vorbesc în numele mişcării sindicale. Deocamdată aşteptăm şi strângem propuneri de la sindicatele afiliate şi vom face o centralizare. Sigur vom realiza o listă cu cele mai importante şi până pe 15 noiembrie, maximum 15 decembrie, vom încheia un acord cu Federaţia «Univers». Federaţia Naţională Mine Energie are încheiat un acord cu Sindicatul Petrom, iar Federaţia «Univers» are încheiat un acord cu Federaţia Energetica. Aşadar toate federaţiile reprezentative se vor regăsi în acordul dintre FNME şi «Univers». Vrem să vedem cum arată proiectul de buget pe anul viitor, cum va încheia compania anul acesta, în pierdere sau pe profit. Sunt mulţi indicatori pe care trebuie să îi avem în vedere, la negocierile pentru contractul colectiv de muncă”, a spus Pîrvulescu.

parvulescu

Vor ca salariile să acopere productivitatea muncii

Dumitru Pîrvulescu consideră că luarea pripită a unor decizii care vizează numărul de salariaţi ar putea genera dezechilibre. „Nu îmi dau seama ce este şi cu planul acesta de 2.000 de disponibilizări pentru 2017, pentru că riscăm să blocăm unele cariere. Am impresia că sunt măsuri care au în vedere cifre şi nu realitatea din teren. S-a văzut că nici în acest an nu s-au putut face 2.000 de disponibilizări colective. Cert este că anul viitor trebuie măcar să eliminăm dezechilibrele salariale, să ajungem la zi cu salariile în funcţie de productivitatea muncii”, a mai declarat Pîrvulescu.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul