Sindicatele din CEO fac propuneri pentru noul CCM

de LM 0

mineri-banda

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate „Univers” aşteaptă propuneri de la organizaţiile sindicale pentru a le prezenta administraţiei Complexului Energetic Oltenia la negocierile pentru noul contract colectiv de muncă. În acest sens, conducerea Federaţiei a transmis o adresă celor 11 sindicate afiliate, care au membrii angajaţi în cadrul Complexului Energetic Oltenia, prin care solicită transmiterea de sugestii şi propuneri pentru noul contract colectiv de muncă.

 

Când încep negocierile

Unul din sindicatele cu cel mai mare număr de membri afiliat la Federaţia „Univers” este Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Gabriel Căldăruşe, urmat de sindicatele din zona Turceni. Potrivit lui Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers”, propunerile pot fi trimise până pe 14 noiembrie, la sediul secundar al federaţiei, respectiv în Mătăsari. Actualul contract colectiv de muncă expiră pe 31 martie 2017, iar negocierile pentru contractul colectiv de muncă 2017-2019 vor debuta pe 1 februarie 2017.

 

Discuţii şi la FNME

Discuţii legate de viitorul contract colectiv de muncă vor avea loc, începând cu data de 1 noiembrie, şi la Federaţia Naţională Mine Energie. Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a declarat că principalul său obiectiv la negocieri va fi eliminarea disparităţilor salariale în ceea ce îi priveşte pe angajaţii Complexului Energetic Oltenia. De aproape 4 ani, administraţiile companiei şi sindicatele nu au mai reuşit să elimine dezechilibrele salariale. Când au fost aplicate anumite clase de salarizare, totul s-a transformat într-un scandal.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul