Sindicate: Directorii CEO nu sunt expropriaţi, nici cazuri sociale, să plece primii!

de LM 0

ciobatrica

Şedinţa Comisiei mixte administraţie – sindicate din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu a adus nimic concret în ceea ce priveşte planul de disponibilizare colectivă a 2.000 de salariaţi. S-a pierdut vremea în analize privind organigrama şi în expunerea de puncte de vedere. În cele din urmă s-a ajuns la concluzia că şi sindicatele şi administraţia trebuie să revină miercuri, de la ora 13.00 la o nouă întâlnire.

 

„Nu avem nimic concret”

„Concret nu s-a discutat nimic. Cifra este de 2.000 de disponibilizaţi, dar nu avem nimic concret. Vom cere să fie incluşi în disponibilizări doar cei care ies la pensie, cei cu plăţi compensatorii şi cei care au venit ultima dată, exceptând cazurile sociale, cei cu terenuri. Ultimii directori sunt expropriaţi? Nu sunt nici cazuri sociale. Să plece primii. O să se facă evaluări ale salariaţilor sau se vor folosi cele care sunt deja. Se vor avea în vedere contractele pe perioadă determinată, cei care sunt detaşaţi. Ei vor cu 1 iulie, dar nu cred că se poate. Facem program, îl depui, dar poate nu aprobă Guvernul venitul de completare. Nu pleacă nimeni fără venit de completare. Să fie oamenii neasiguraţi? Când se va concretiza ceva se va face o ierarhizare şi cuantumul plăţilor. Dacă vor să plece oamenii, să le dea mai mult, să îi motiveze”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei  Naţionale Mine Energie.

 

80 de cereri pentru plecări voluntare

Actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia miza pe plecările voluntare, însă până la finalul lunii trecute nu fuseseră depuse decât 80 de cereri. Oamenii vor beneficia de şase salarii compensatorii. Condiţia pusă de angajator este ca pentru numărul maxim de salarii compensatorii vechimea minimă să fie de 10 ani. „Ar fi fost bine dacă ofereau mai multe lefuri compensatorii. Aşa, cine pleacă pe nimic? Sunt cei care pleacă pentru că sunt bolnavi sau vor să lucreze dincolo. Unii se vor pensiona pe caz de boală şi doresc să mai prindă un salariu-două sau câte se acordă în cuantum maxim. Eu cred că nu pot să facă nimic cei de la administraţie, în privinţa disponibilizărilor de la Complexul Energetic Oltenia. Rămâne să ne întâlnim şi să vedem”, a mai declarat Pîrvulescu.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul