Sindicaliștii din CEO reacționează după ce Ion Cupă a fost propus ministru al Energiei

de LM 0


Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia, reacții după ce Ion Cupă a fost propus pentru postul de ministru al Energiei.

Gabriel Căldărușe, președintele SMEO, spune că nu-l interesează persoana, câtă vreme își îndeplinește atribuțiile și rezolvă problemele cu care se confruntă compania de la Târgu-Jiu. “Nu ne interesează jocurile politice ci soarta CEO, siguranța locurilor de muncă și salarizarea” spune liderul sindical.

Căldărușe îi avertizează pe guvernanți că starea de nemulțumire este destul de accentuată în minerit, mai ales că s-a răspândit vestea că n-ar fi fost votată, la Comisia de Muncă, legea privind reducerea vârstei de pensionare, informație care a fost negată, însă, joi, de deputatul PSD, Mihai Weber. Minerii au cerut organizarea de proteste în Piața Prefecturii.

Nicu Bunoaica, liderul sindical de la Cariera Lupoaia, nu-l consideră pe Ion Cupă specialist în energie, de aceea nu crede că va face pentru CE Oltenia mai multe decât a făcut Anton Anton.

Și Bogdan Bejinaru, sindicalist în cadrul CEO dar și lider politic la Partidul Național Liberal, a comentat, joi, că varianta Ion Cupă este „o cârpeală a PSD pentru a se agăța cu orice preț de guvernare”.

Distribuie articolul