Simularea unor inundații de amploare, pe râul Jiul

de LM 0


Simularea unor inundații de amploare, pe râul Jiul, în zona comunei Bâlteni, este pusă în scenă, marți și miercuri, de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj.

Șeful ISU, Augustin Malacu, a prezentat, într-o conferință de presă, scenariul după care se va acționa. În cadrul exercițiului, vor fi implicate și detașamentele de pompieri de la Târgu Jiu, Turceni și Motru.

Malacu a precizat că intervenția instituțiilor cu atribuții în rezolvarea situațiilor de urgență se va face exact ca într-o situație reală: primarul din Bâlteni va anunța că inundațiile au generat probleme, urmând să fie evacuată populația și salvate victimele.

În cadrul exercițiului de simulare a unor inundații majore, ISU Gorj va folosi noile echipamente pe care le are în dotare, inclusiv o tabără mobilă care asigură cazarea și masa pentru aproximativ 200 de persoane, a mai spus Malacu.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, Ion Călinoiu, a comentat că exercițiul de simulare a inundațiilor este benefic, pentru că autoritățile și populația vor afla cum trebuie acționeze.

Distribuie articolul